Oscar Aristides Renta Fiallo svetu je poznatiji kao Oscar de la Renta. Slavni dizajner rođen je 22. jula 1932. godine u Dominikanskoj Republici.

Kada je napunio 18 godina odselio je u Španiju na studije slikarstva, a u slobodno vreme zarađivao je izradom modnih skica za novine i modne kuće.

Prva ih je primetila Francesca Lodge, supruga američkog ambasadora u Španiji, i zamolila ga da dizajnira haljinu za njenu ćerku.

Oscar je zatim krenuo na praksu kod slavnog španskog dizajnera Cristobala Balenciagu kojeg je ceo život smatrao svojim mentorom, a 1961. godine preselio se u Pariz i postao asistent Antonija del Castilla, tadašnjeg glavnog dizajnera modne kuće Lanvin.

Uskoro je počeo oblačiti Jacqueline Kennedy, a kasnije je postao "kućni" dizajner svih prvih dama SAD-a. Kako su godine odmicale, njegova popularnost sve je više rasla pa je tako postao omiljeno dizajnersko ime na crvenim tepisima širom sveta.

Ni jedna dodela Oscara ili filmski festival u Cannesu ne prolazi bez njegovih haljina, a posebno su tražene njegove romantične venčanice. 

Žena mora biti zaljubljena u odeću koju nosi, govorio je Oscar i upravo taj citat sažima njegovu modnu i dizajnersku filozofiju. 

Sada smo rešili da se prisetimo njegovih citata kojima je objasnio što bi po njegovom mišljenju svaka žena trebalo da poseduju u svom ormaru i srcu.

1. Mala torba

"Mala ženska torba puna je tajni." Mini torbice savršen su partner za večernje izlaske ili svečane događaje poput venčanja.

Foto: Instagram / oscardelarenta

2. Crna čipka

"To je najženstveniji materijal." Haljine od bogate čipke jedan su od zaštitnih znakova Oscara de la Rente.

3. Viseće minđuše

"Lice sjajno pristaje nakit koji se kreće." Komadi 'statement' nakita poput visećih minđuša začiniće svaku odevnu kombinaciju.

Foto: Instagram / oscardelarenta

4. Prepoznatljiv parfem

"Ako svaki dan ne nosite isti miris, ne prepoznajem vas." Možda ste zaljubljeni u puno različitih parfema, ali svaka žena ima jedan kojem je verna. Neka on postane vaš zaštitni znak.

5. Cipele s visokom potpeticom

"One laskaju figuri." Lepa salonka ili sandala zaista laska ženskoj figuri i maksimalno je izdužuje.

Foto: Instagram / oscardelarenta

6. Samouveren hod

"Uvek morate hodati kao da iza vas hodaju tri muškarca." Nema lepše žene od samouverene žene, a to je znao i slavni dizajner. 

7. Crveni karanfili

Upravo je ovaj cvet bio jedan od najdražih Oscarovih motiva koje je često stavljao na svoje kreacije. Najviše je volio karanfile zagasite crvene boje.

Foto: Instagram / oscardelarenta

8. Cilj za koji se zalažete

"Kada se odmarate, rđate." Smisao života nije samo u potrošnim stvarima, treba ga tražiti i u pomaganju drugima. Pronađite organizaciju koja se bori za vama bliske ciljeve i uložite svoje slobodno vreme u nešto značajno što drugima život može promeniti na bolje.

Izvor:zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija