Odlazak legendarnog dizajnera Albera Elbaza iz francuske modne kuće Lanvin potpuno je potresao modni svet. Na naslednika nismo dugo čekali s obzirom da je prekjuče iz Lanvina stigla vest kako na njegovo mesto dolazi Bouchra Jarrer (1970), francuska dizajnerka marokanskog porekla koja će svoju prvu Lanvin kolekciju za sezonu proleće/leto 2017. predstaviti u Parizu ovog oktobra na Fashion Weeku.

CV nove kreativne direktorke obogaćen je imenima kao što je Christian Lacroix i Balenciaga, ali i drugim luksuznim modnim kućama. 

Bouchra Jarrar je završila umetničku školu École Duperré, nakon koje je radila za brend donjeg veša, Capucine Puerari, radeći istovremeno i kao dizajner nakita kod Jean Paul Gaultiera.

Pre 20 godina počela je da radi zajedno sa Nicolasom Ghesquiereom za Balenciagu. Nakon 10 godina u Balenciagi, kratko vreme je radila za Scherrer, pre nego je postala direktor haute couture linije kod Lacroixa. 2010. godine je započela sopstveni brend prikazujući haute couture kolekcije jedanput godišnje za vreme PFW-a.

Za razliku od svog prethodnika, Albera Elbaza koji je bio kreativni direktor za žensku i mušku kolekciju, Jarrer će se fokusirati samo na žensku garderobu...

"Veliko je zadovoljstvo raditi za Lanvin i održavati sjajan stil i dizajn kreiran od strane ove kompanije i njihovog tima stručnjaka. Pridruživanje Lanvinu za mene je ispunjenje sna i mogućnost da se krativno izrazim i u širim oblastima. Namera mi je da u Lanvinu zavlada harmonija i doslednost u savremenoj ženskoj modi."

Tokom Pariske nedelje mode, ovaj brend nije imao kreativnog direktora, baš kao ni Dior, dok je Balenciaga predstavio Demnu Gvasailju što nas navodi da se zapitamo čiju premijeru sledeću da očekujemo od modne industrije.

Bilo kako bilo, jedva čekamo da vidimo šta za nas pripremaju Bouchra Jarrer i Lanvin tokom svoje prve saradnje.

Tekst priredila: Violeta Vasiljević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija