Inspirisan kalifornijskom kulturom i opsesivnom ljubavlju prema rokenrol muzici, Hedi Slimane nastavlja da kroji edgy, seksi neustrašivu modu koja je osmišljena za sve smele, avangardne i crazy umetnike - tu je funky, rokenrol odelo kao stvoreno za Davida Bowiea, ali i crne, edgy haljine nadograđene krznenim bolerima, u kojima možemo da zamislimo sve moderne Janis Jopin dame muzičke scene!   

U nastavku vam donosimo 10 najznačajnijih momenata s održane revije: 

1. Krajnje očekivano na reviji francuske kuće pojavile su se sve poznate face iz sveta mode, filma i muzike koje žive u L.A. Među njima smo videli Lady Gagu, Courtney Love, Jesicu Albu, Justina Biebera, Ellen DeGeneres, Portiju de Rossi, Sylvestera Stallonea, Jane Fondu, Kate Hudson, Beck, Sky Ferreiru, Lennyja i Zoe Kravitz, Lisu Bonet, Jessicu LAbu, Pamelu Anderson, Alexu Chung.... mogli bismo do zore ovako jer ovu reviju niko nije propustio!

Primetan je ipak bio izostanak Pierre Berge, bivšeg saradnika i partnera Yvesa Sainta Laurenta, kao i Francois-Henri Pinault, izvršnog direktora grupacije Kering u čijem vlasništvu je Saint Laurent.   

Najveću pažnju su izazvale golden devojke, Courtney Love i Pamela Anderson koja je na reviju došla u pratnji sinova Dylan i Brendon, inače zvezdama poslednje kampanje Saint Laurenta.

foto: Profimedia

2. Justin Bieber je izazvao veliku pažnju, mahom družeći se i slikajući se s legendarnom Grace Coddington. Niko nije mogao a da ne primeti nov imidž mladog pevača (21) koji izgleda nekako too much blonde! 

3. Među zvanicama su bile i Miranda Kerr, Rosie Huntington i Jessica Alba koje su ukrale show svojim seksi izdanjima.

foto: Lofficialazerbaijan (Instagram)

4. Pista je podsećala na prostrano i prazno sklonište dok je pokrete i hod modela pratio strop svetlosti s plafona. 

foto: the.ermine (Instagram)

5. Za muzičku podlogu je izabrana pesma alternativne punk grupe Pypy “She’s Gone,”  a prvi izlazak je pripao superskinny modelu koji je likom, stajlingom podsetio sve na nedavno preminulu muzičku legendu Davida Bowie šetajući pistom u trodelnom odelu, šeširu širokog oboda i avijatičarskim naočarama.

6. Na reviji smo videli veliki broj Hedijevih omiljenih modela od Staz Lindes, Lide Fox, Binx Walton, Lili Sumner, Marjan Jonkman, Helene Severin i Kiki Willems.

7. Najveću pažnju su privlačile jakne opšivene i optočene sitnim nitnama, vezom pa i muzičkim notama i erotičnim cvetnim vezom inspirisanim životnim načelima kontroverznog i provokativnog Markiza de Sada.

foto: Saint Laurent

8. U sferi šminke, dominirao je glitter, odnosno zlatne senke koje su kompletnim rokenrol modelima pružile jednu dozu glamura.

foto: Saint Laurent 

9. Većina ženskih modela je imala midi dužinu i naglasak na struku koji je krasio kaiš.

foto: Saint Laurent

10. Hedi Slimane se poklonio publici, što retko kad praktikuje da radi, noseći smeđi plišani blejzer i dugačku ešarpu. Njegov izlazak publika je propratila gromoglasnim aplauzom i ovacijama..

foto: fashiontomax Instagram

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija