Nastupajuć vikend ako je suditi prema meteo prognozi donosi oblake, kišu i neko sivo, sumorno vreme. Još jedan razlog da se ušuškate u svoje tople pokrivače, napravite nekutoplu čokoladui spremite se za maraton revija koje nam donosi najnovije izdanje NYFW-a!

Iako u kalendaru stoji da Njujorška nedelja mode počinje danas, NYFW izdanje na kom će nam mahom američki modni dizajneri predstaviti svoje jesenje kolekcije zvanično "uzleće" sutra, 11. februara i traje do 18-og kada će svoje kolekcije prikazati Ralph Lauren, Calvin Klain i Marc Jacobs koji će zatvoriti ovaj modni show koji se potom seli u London.

Već sada nekoliko događaja poput nove Kanye West kolekcije, Rihannine debitantske kolekcije za Pumu i Wangove solo avanture privlači veliku pažnju, ali idemo redom.

1 / 9

Kanye West i Yeezy "preuzimaju" Madison Square Garden 

Treća kolekcija poznatog repera već sada privlači veliku pažnju, iako je do nje ostalo još 3 dana! Intenzivna, neobična i uvek odlično popraćena revija održaće se na Madison Square Garden adresi, a ispratiće je i izlazak najnovijeg albuma Kanye Westa "Waves", kao i prvo veće pojavljivanje Kim Kardashian od rođenja sina Saint. Očekuje se više od 1000 statista koji će reperu pomoći da prikaže svoju najnoviju modnu kolekciju. 

(Upoznajte 14 najbolje odevnih dama koje pohode "Veliku četvorku")

2 / 9

Novine u kupovini

Iako je Burberry najavio da će od sada kolekcije prikazivati tako da one odmah budu dostupne za prodaju, a ne da se čekaju narednih 6 meseci, to nije baš tolika novina u modnoj industriji. Rebecca Minkoff je odavno otkrila da će na ovom NYFW izdanju prikazati prolećnu kolekciju koja će moći da se tog istog časa poruči. Vreme je da se pozdravimo sa klasičnim i prevaziđenim sistemom. Bye, bye jer vreme je da kažemo Buy, Buy! 

(30 Instagram profila koje treba da pratite tokom NYFW-a)

3 / 9

Alexander Wang se vraća kući! 

Malo ljudi se zabavi na Njujorškoj nedelji mode kao Alexander Wang koji se svojski potrudi da od svoje revije napravi mali pravcati show birajući odličnu muzičku podlogu, neobične modele i pretvarajući ceo prostor u jedan zabavan ambijent. Oslobođen obaveza koje je imao u Balenciagi, Wang će se sigurno potruditi da nam prikaže sve što može jer sada konačno radi samo za sebe, za sopstveni brend. Očekujte da vas impresionira!

4 / 9

Rihannina prva revija 

Rihanna je dugi niz godina bila jedno od lica koje smo često viđali u prvim redovima na FW izdanju. Međutim, ovoga puta će se prvi put predstaviti kao dizajner i to na reviji Pume. Šta da očekujemo? Offbeat kolekciju s maksimalnim stilizovanjem. 

(Instagram profili koje morate da pratite tokom nedelje mode u Njujorku)

5 / 9

Njujork i dalje veliki deo posvećuje "novoj krvi"  

Na koga treba da obratite pažnju? Na LRS, Tessu i Ohlin/D.

(Dizajn vodič kroz Njujork)

6 / 9

Devedesete se opet vraćaju na pistu 

Omiljeni dizajneri vajba iz 90-ih - Mayle i Xuly Bet se vraćaju na NYFW upravo pred prezentaciju jesenjih kolekcija, dok Ralph Rucci prezentuje novu liniju rr331 kojom će dominirati vajb iz popularne dekade.

7 / 9

MoMA postaje mesto za prezentaciju revija 

Gde će sva kul deca biti tokom Fashion Week-a? U muzeju! Eckhaus Latta će svoju jesenju kolekciju prikazati u MoMinoj zgradi u Queensu.

8 / 9

Los Anđeles takođe postaje mesto za prezentaciju kolekcija prilikom NYFW-a. 

Saint Laurent je odlučio da svoju jesenju kolekciju prikaže u Los Anđelesu, omiljenom gradu Hedija Slimanea. Revija je zakazana za 10. februar pa se očekuje da ovaj događaj ukrade svu pažnju sa početka NYFW-a. Održavanje revije se poklopilo takođe sa šuškanjima da Hedi napušta Saint Laurent. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija