Naime, danas popodne smo saznali da je Stefano Pilati napustio liniju Ermenegildo Zegna Couture. Dizajner je svoju poslednju kolekciju za jesen / zima 2016, prikazao prošlog meseca u Milanu na Nedelji muške mode.

"Želimo da se zahvalimo Stefanu za sve što je učinio za Ermenegildo Zegnu! Uspeo je da isprati našu priču oko moćne muške mode koja neguje markantan stil pravih džentlmena. To smo sa Stefanom uspeli i pre zakazanog roka. Danas se okrećemo novim poglavljivama u Zegna istoriji sa željom da i Stefano nastavi svoju uspešnu karijeru u nekoj drugoj jednako atraktivnoj firmi," izjavio je Gildo Zegna, jedan od glavnih direktora kompanije.  

Pilati, koji je na ovoj poziciji proveo pune 3 godine se nadovezao:"Ovo je bila teška odluka, ali nakon razgovora sa Gildom, shvatili smo da je rastanak najbolje rešenje i za brend, i za mene. Sad mi preostaje da se fokusiram na ostale projekte koje sam ostavljao po strani ne bi li bio u potpunosti posvećen Zegna Couture kolekcijama." 

Ovo je treći odlazak nekog dizajnera iz evropske muške kuće za ovu nedelju. U ponedeljak, italijanska modna kuća Brioni je objavila da ih je napustio kreativni direktor Brendan Mullane, dok je pariski brend Berluti takođe potvrdio da je sa njima raskinuo ugovor Alessandro Sartori.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija