Prvog dana manifestacije, u 17 časova, osnivačica GeekChicTLV, Centra za modno preduzetništvo u Izraelu, Viktorija Kanar, održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će (17:30) uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati modni dizajneri iz Izraela: Michal Hidas, Liron Itzhakov i Maoz Dahan i modni dizajneri iz Srbije. Razgovor će moderirati Viktoria Kanar, Nenad Radujević, direktor modnog studija “Click”.

Drugog dana manifestacije, 29. novembra, u 19 časova, biće održana modna revija na kojoj će biti predstavljeni modeli izraelskih modnih dizajnera: Michal Hidas, Maoz Dahan, Liron Itzhakov i Eva Al Keneresh. 

Dizajneri:

Viktorija Kanar

Viktoria Kanar je osnivačica GeekChicTLV, Centra za modno preduzetništvo u Izraelu. Pre toga je bila parter u međunarodnoj PR agenciji Bottom Line Consulting (BLC), gde se specijalizovala za brending kampanje usmerene ka evropskom i američkom tržištu. Nakon što je imala ključnu ulogu u organizaciji i promociji Tel Aviv Fashion Week-a 2012, njena strast ka modi je prerasla u misiju unapređenja izraelske modne scene, kao i perspektivnih izraelskih dizajnera. Viktorija je od tada organizovala nekoliko modnih revija u Izraelu i u inostranstvu, uključujući i modni performans na Evroviziji 2015. u Beču. 

Michal Hidas

Michal Hidas je izraelska modna dizajnerka koja živi i radi u Milanu, a njen stil je prepoznatljiv po tome što, sarađujući sa brojnim umetnicima, spaja različite medije i tehnologije na jedinstven i originalan način. U svojim modelima najviše koristi vez i print, a služi se inovativnim i sofisticiranim materijalima. 

Njena nova kolekcija za jesen / zimu 2016 nosi naziv “Bridging”, pruža uzbuđenje i toplinu i prati trend kombinovanja tradicije i savremene umetnosti, inovacije i lepih umetnnosti. 

https://michalhidas.carbonmade.com

Liron Itzhakov

Liron Itzhakov je studije mode završila na prestižnoj školi mode i dizajna Istituto Marangoni u Londonu. Nakon povratka iz Evrope u Izrael, postal je vodeći dizajner u “Twenty Four Seven” studiju, nakon čega odlučuje da osnuje svoj sopstveni brend.

Njena nova kolekcija za jesen 2015 namenjena je damama koje ne beže od jarkih boja, koje uživaju da nose udobnu odeću, vole modu i otvorenog su uma. Modeli obiluju finim detaljima i napravljeni su od visoko kvalitetnih materijala. 

https://www.facebook.com/LIRONITZHAKOVofficial 

Eva Al Keneresh

Eva Al Keneresh već dugi niz godina, zajedno sa svojom majkom Lorom Ezrom, vodi veoma uspešan modni studio. “Tajne zanata” je naučila od svoje bake u Londonu, a sa svojom majkom je kreirala kolekciju “CLOTH’E”.

Kolekcija je inspirisana različitim stilovima različitih era među kojima su bohemijski, vintage i stil 50-tih godina 20-tog veka. Svi ovi stilovi iskombinovani su sa urbanom uličnom atmosferom i čitava kolekcija odiše kontrastom između snage i krhkosti i između sadašnjosti i prošlosti. 

https://www.facebook.com/ClotheWomenFashion

Maoz Dahan

Maoz Dahan je modni dizajner koji živi i radi u Tel Avivu i osnivač je brenda “Nouveauriche dog” koji postoji od 2008. godine i od tada privlači pažnju brojnih javnih ličnosti u Izraelu. Takođe je vlasnik studija koji pruža dizajnerska rešenja modnim kompanijama i dizajnerima. 

Brend “Nouveauriche dog” je predstavljen na značajnim događajima kao što su: “Upcoming designers” izložba u Tel Avivu, Gindi Fashion Week 2013, Holon Fashion Week 2013, gde je Maoz Dahan nominovan za dizajnera godine. 

https://www.facebook.com/nouveau.riche.dog/timeline 

Prvog dana manifestacije, u 17 časova, osnivačica GeekChicTLV, Centra za modno preduzetništvo u Izraelu, Viktorija Kanar, održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će (17:30) uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati  modni dizajneri iz Izraela: Michal Hidas, Liron Itzhakov i Maoz Dahan i modni dizajneri iz Srbije. Razgovor će moderirati Viktoria Kanar, Nenad Radujević, direktor modnog studija “Click”.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija