Mnoge revije, zabave i prezentacije koje su se dogodile u prošlosti predstavljaju najvažnije trenutke u istoriji mode. Nažalost, nismo mogli da im prisustvujemo, ali zato sada imamo priliku da zavirimo u neke od njih...

Pogledajte fascinantne trenutke u istoriji mode, koji su bili rezervisani samo za VIP goste:

Momenat supermodela

Uff koliko žalimo što nismo mogli da budemo u prvom redu na Gianni Versace reviji na jesen 1991. kojom su šetali neki od najvećih supermodela. Fantastične Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell i Christy Turlington su zatvorile ovaj poseban show u Milanu, noseći haljine u primarnim bojama, koje su i danas, nakon toliko godina prelepe, zahvaljujući jednom od najvećih dizajnera našeg vremena. 

Bitka za Versaj

Pet francuskih dizajnera (Marc Bohan za Dior, Pierre Cardin, Emmanuel Ungaro, Yves Saint Laurent i Hubert de Givenchy) takmičili su se protiv petorice američkih dizajnera (Halston, Oscar de la Renta, Bill Blass, Anne Klein i Stephen Burrows) sa ciljem da skupe novac za restauraciju palate, a po ideji koju si smislili njujorški modni publicista Eleanor Lambert i francuski stručnjak za umetnost Gerald Van der Kemp. Godine 1973, tim ametičkih dizajnera je odneo pobedu, zahvaljujući afroameričkim manekenkama.

Rođendan Biance Jagger

Fotograf Rose Hartman je jedan od srećnika koji je imao priliku da poseti Studio 54, u kome je fotografisao 30. jubilarni rođendan Biance Jagger, 1977. godine. Konj na kome se Bianca fotografisala je bio poklon od vlasnika diskoteke Steve Ruella i Iana Schragera. Ne znamo više detalja o tome šta se događalo na glamuroznom otvaranju, ali smo sigurni da su se svi dobro zabavili to veče.. 

Medicinske sestre u akciji 

Marc Jacobs je sarađivao sa Richard Princom na Louis Vuitton's prolećnoj 2008 kolekciji torbi, kada je umetnikove poznate slike medicinskih sestara iskoristio kao inspiraciju za reviju. Rezultat toga je postizanje jezive atmosfere i looka koji je nezaboravan. Neke od ovih jezivih medicinskih sestara su bile manekenke Stephanie Seymour, Eva Herzigova i Naomi Campbell.

Diorov New Look

Kada je Christian Dior imao 42 godine, predstavio je svoju prvu kolekciju novinarima 30 Montaigne aveniji 1947. godine. Tadašanja urednica Bazaara, Carmel Snow je okarakterisala haljine kao spektakularan novi look. Novinar Rojtersa je iskoristio ovu frazu, a ostalo je istorija... 

Chanelov avion

Chanel revije su se odvijale na ledu i ringišpilu, ali Chanel revija koju je priredio Karl Lagerfeld, a za koju je transformisana scena aviona u Grand Palais hotelu je ona revija kojoj bismo zaista želeli da prisustvujemo. Ko ne voli da vidi malo drame i da ne bude na VIP listi gostiju? Prva klasa vam pruža to, i mnogo više. 

Hologram 

Moda zaista može biti magična, a to nam je, u obliku jedne nove inovacije na pisti dokazao Alexander McQueen. Na jednoj od najupečatljivijih revija pokojnog dizajnera, jesen 2006, Kate Moss se na pisti pojavila u vidu holograma. Pred sam završetak, unutar staklene piramide pojavio se beli dim i onda je otpočelo vrtoglavo okretanje da bi se na kraju pojavila Kate u prelepoj beloj haljini. 

Valentinova ekstravagancija

Donatella Versace, Karl Lagerfeld, Mick Jagger, Uma Thurman, Sarah Jessica Parker i mnoge druge poznate ličnosti su rešile da posete Rim, 2007. godine kako bi došle na Valentino žurku, na kojoj je slavni dizajner proslavaljao godišnjicu svoje karijere. Ovaj događaj bio je obeležen vatrometom, lightshowom i drugim glamuroznim efektima, koji su uveličali slavlje. Ovo nije bila samo obična žurka, već 36- časovna afera koja je koštala famoznih 10 miliona dolara. 

Poslednja revija YSL-a

Ova poslednja revija je bila veoma značajna, jer predstavlja sam početak i kraj. Na Saint Laurent poslednjoj reviji (2002. godine) nakon 40 godina karijere predstavljena je retrospektiva njegovog rada i uticaja na žene. Sam Yves se na sceni pojavio ruku pod ruku sa Catherine Deneuve, dok su u prvim redovima primećene zvezde Paloma Picasso i Jeanne Moreau.

Crno-beli bal 

Ovaj bal se naziva i žurkom veka. Truman Capote je organizovao ovo neobično crno-belo gala veče, 1966 u Grand Ballroom u Njujork Plaza hotelu. Na listi gostiju su se našli najvažniji ljudi iz sveta mode, kao i drištvo sa Upper East Side, poznati književnici, starlete i poslovni tajkuni.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija