Ovogodišnja dodela prestižnih britanskih modnih nagrada The British Fashion Awards 2015 je okupila preko 2 hiljade zvanica! Skoro trostruko manje je učestvovalo u glasanju, birajući top 16 pobednika.

Dok je crveni tepih pripao prelepoj i seksi Rosie Huntington-Whiteley koja se pojavila u svetlucavoj haljini dubokog dekolta i Lady Gagi koja sve više oduševljava svojim "normalnim" i glamuroznim izdanjima, na polju nagrada je dominirao JW Anderson koji je odneo kući čak 2 nagrade, za Muškog i Ženskog dizajnera godine.

Iako ove godine nije dobila nijednu nagradu, Victoria Beckham se pojavila ruku pod ruku sa Davidom u crnom, smoking odelu uživajući u događaju koji se održavao u London Coliseumu. 

Čak 1,374 flaša šampanjca je popijeno u ovoj glam noći, dok je pojedeno 800 meksičkih krofni, a kompletan prostor je opsluživalo  42 konobara. Ali ok, dosta smo se raspisali o statističkim podacima, red je da vam predstavimo dobitnike...

Model: Jourdan Dunn

Dizajner muških kolekcija: JW Anderson

Dizajner ženskih kolekcija: JW Anderson

Red Carpet Designer: Tom Ford. Lady Gaga accepted the award on Tom Ford's behalf joking that she was 'sent to do his dirty work.'

Novi dizajner ženskih kolekcija: Thomas Tait

Nagrada za životno delo: Karl Lagerfeld

Novi dizajner muških kolekcija: Grace Wales Bonner

Creative Campaign: Burberry

New Establishment Designer: Mary Katrantzou

Establishment Designer: Erdem

Internacionalni dizajner: Alessandro Michele for Gucci

Isabella Blow Award for Fashion Creator: Nick Knight

British Style Award publike za STIL: Gwendoline Christie

Dizajner aksesoara: Charlotte Olympia

Brend: Stella McCartney

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Od svih zvanica sa A liste najveću pažnju ali i hvalospeve na račun kreacije i figure dobila je Rosie Huntington-Whiteley, ali i Lady Gaga koja se na ovogodišnjoj dodeli BFA-a pojavila u uzanoj, dugačkoj crvenoj haljini s prozirnim, čipkanim rukavima.