Svake godine, tik pred novo Fashion Week izdanje, diplomci prestižne modne škole Central Saint Martins imaju priliku da u Londonu prikažu svoju viziju mode. 

Nakon mesečnog rada na modelima, intenzivnog šivenja i drapiranja, grupa studenata, selektovana od strane profesora ima za zadatak da prikaže svoje finalne kolekcije na grupnoj reviji, odnosno prezentaciji koja je održana pre nekoliko dana.   

Ako se zna da je ovu školu pohađao red inspirativnih i kreativnih stvaralaca poput  Gilbert & George, Antony Gormley i Richarda Hamiltona, ali i Alexander McQueen i John Galliano, onda sigurno možemo da očekujemo da će neko od ovogodišnjih studenata završnih studija postati novi McQueen ili Galliano.

Evidentno je da su "novi klinci" nekako više okrenuti umetnosti, nego modi i da ključnu inspiraciju traže u svetu moderne, ali i klasične umetnosti.

“Nekako nam se čini da je u Central Saint Martinsu otpočelo novo poglavlje nakon što se škola preselila na novu lokaciju. Nova zgrada i novi koncept studiranja koji je spojio različite smerove u jedan su uticali dosta na nove studente koje ne zanima sad samo moda, već i eklektični svet umetnosti, kolaža, ilustracije," stoji u saopštenju škole.

Nakon prezentacije, svi modeli studenata sa master studija mode su fotografisani ispred radova njihovih kolega sa drugih smerova što je rezultiralo kranje artističnim, neobičnim fotografijama koje vam donosimo u nastavku.     

Art by Salomé Partouche, fashion by Mimi Wade (Photography Nikolay Biryukov, styling Olya Kuryshchuk)

Art by Sig Thy Nørskov, fashion by Stefan Cooke (Photography Nikolay Biryukov, styling Olya Kuryshchuk)

Art by Mark Corfield-Moore, fashion by Milligan Beaumont (Photography Nikolay Biryukov, styling Olya Kuryshchuk)

Art by Hugo Cantegrel, fashion by Martin Hanly (Photography Nikolay Biryukov, styling Olya Kuryshchuk)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija