Modni svet - koliko god ga voleli, ne možemo da ne primetimo da postoje mnoge zablude o radu u ovoj industriji, koja se najčešće smatra veoma lakim, glamuroznim i dobro plaćenim poslom! Ipak, koliko god vam se to činilo savršenim, izgleda da ovaj posao nije onakav kakvim ste ga zamislili...

Na primer, Fashion week ne podrazumeva samo skupe VIP žurke pored bazena, niti je svaki posao sličan filmu "Devils wear Prada" i da - mi definitivno jedemo!

Rešavamo 3 zablude koje postoje u poslovima koji su usko povezani sa modom.

(Kako da se obučete i dobijete posao u modnom magazinu)

Nedelja mode:  Dok Instagram predstavlja sliku modernih proslava i glamuroznih prvih redova, afterparty žurki poznatih zvanica i pažljivo izabranih street style kombinacija, zapravo postoji mnogo rada koji se nalazi iza samog kulisa Nedelje mode. Događaji koji se dešavaju dva puta godišnje podrazumevaju puno trčanja, buke i vrlo malo sna. (ali nećemo lagati: ima malo slave i previše šampanjca)

Dijeta: Dok volimo kelj i sokove koji su zaduženi za čišćenje organizma, mi takođe znamo koliki je značaj ugljenih hidrata. Na primer: često niskokaloričnu salatu sa sezonskim voćem zamenimo za obližnu kafeteriju sa najboljom pizzom i burgerom u gradu.

(Šta je sve potrebno za rad u modnom magazinu?)

Devils wear Prada: Mit da svi koji rade u modi su kompletni snobovi sa bitch stavom, postoji već dugo vremena. Kao i u svakoj industriji, uvek će postojati malicioznih i sujetnih ljudi, ali samo zato što smo na visokim (i dobrim) štiklama, ne znači automatski da imamo gadan stav, koji ide zajedno sa štiklama.

Tekst: Kristina Milošev

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija