Da li je to stil, samouverenost, ekcentričnost, ležernost? Ili je od svega pomalo? Naš magazin kao i sva internacionalna izdanja trudi se od samog starta da inspiriše žene da budu svoje, originalne, snažne, nezavisne i seksepilne. Žene koje će imati moćan lični stil, i koje će odbaciti bilo čiju potrebu da im određuje šta je a šta nije IN.

Američki Elle koji ove godine slavi 30 godina postojanja je odlučio da jubilarni rođendan proslavi u društvu najvećih dizajnera današnjice. Zato je septembarsko izdanje još dragocenije jer pored standardnog broja donosi i specijal "The ELLE Look" koji je uslikao Max Vadukul.

Za ovaj specijal svaki dizajner se slikao sa svojom muzom, bilo da je u pitanju neka manekenka ili kompletan kreativni tim, odgovarajući na postavljeno pitanje: Šta je Elle look? Mi vam u nastavku donosimo najzanimljivije odgovore a za kompeltan specijal posetite elle.com. 

Giorgio Armani i Karolina Kurkowa

"U modnu industriju sam sasvim slučajno, ali čim se se našao u njenim vodama imao sam priliku da ostvarim svoju viziju stila i da kreiram odeću koja će promeniti stav kod velikog broja ljudi, omogućivši im da se osećaju prijatno i zadovoljno u njoj. Karolina je bila i ostala jedna od meni najdražih manekenki jer spada u grupu žena koje ne nose odeću već je interpretiraju na svoj način, dajući joj moćan stav." 

Nicolas Ghesquiere i Charlotte Gainsbourg

"Charlotte je nalik nekoj junakinji romantičnog filma ili knjige. Ona je poletna, delikatna, emotivna a opet divlja i drugačija. Takav je i Elle look." 

Sarah Burton i Stella Tennant

"Elle Look je... snažan i autentičan. A Stella je moja omiljena ikona koja predstavlja savršenu simbozu stila i lepote. Naš kompletni studio je prekriven njenim slikama. To vam dovoljno govori koliko je volimo!"

Fausto Puglisi i Coco Rocha

"Moda je sloboda, prostor koji stalno odgovara različitim izazovima i to ne samo u domenu odeće već i seksepila, kulture i rase, a Coco je snažna, prelepa, sveža i eterična."

Michael Kors i Alessandra Ambrosio

"Poslednjih 30 godina bili smo svedoci da se moda stalno nalik kameleonu menjala, rušila pravila. Danas, modna pravila ne postoje. Svetlucavo možete da nosite tokom dana, iscepane pantalone uveče, patike na posao, što me posebno raduje. Alessandra je jedna od meni najomiljenijih manekenki jer ona uvek izgleda sveže, odmorno...,  bilo da putuje, igra se s decom na igralištu ili kulira na bazenu."

Jason Wu i Stephanie Seymour

"Elle Look znači neverovatno moćnu, samouverenu ženu koja uvek razmišlja unapred kada je u pitanju moda. Stephanie Seymour je upravo to: moćna, jedinstvena. Ona je moja nepresušna inspiracija i model koji obožavam odmalena. Ona je žena koja odeći uvek pruži jednu dozu glamura i neočekivane lepote."   

Diane Von Furstenberg i Alisson Williams

"ELLE je chic i inteligentan... Elle razume današnju potrebu da kombinujemo pristupačne marke sa luksuznim brendovima. Elle uvek odeću učini glamuroznom i skupocenom a opet pristupačnom. Mene lično uvek su inspirisale žene a Alison je savršena pripadnica svoje generacije. Devojka koja ima izgrađen stil i moćan stav." 

Donna Karan

"Moda više nije toliko bitna. Bitno je kako vi oblačite sebe. Vi ste sada dizajneri i vaš stil privlači daleko veću pažnu od same mode."

Victoria Beckham

"Elle je vaš lični pečat. On ne diktira modu, pa ni stil. On vas poziva da budete inovativni, kreativni i zabavni. On je upravo to: zabavna igra sa stilovima."