U poslednjih deset godina, svet visoke mode je postao prilično pristupačan: zahvaljujući LIVE prenosima, Instagramu, medijima, prelepe unikatne kreacije su dostupne sve većem broju. Za gledanje. I to ono van revija. Jer broj onih koji mogu uživo da vide, dodirnu i kupe haute couture kreaciju je još uvek mali.

Visoka moda je još uvek luksuz, raskošan svet koji je većini finansijski nedostižan.

Viktor & Rolf imaju nameru da to promene. Da bi to uradili odlučili su da poklone jednu svoju haute couture kreaciju! U saradnji sa devojkom koja stoji iza Instagram profila @IsabellaVirtual, dizajnerski duo je pozvao sve svoje fanove da osmisle umetničko delo, uslikaju ga a potom postuju na Instagram uz hashtag #ViktorAndRolfArtAuction.

Rok za objavu radova je 14. jul.

Pobednik će biti izabran od strane samih dizajnera, Viktora Horstinga i Rolfa Snoerena, a kao nagradu će dobiti model po izboru dizajnera iz poslednje Fall Couture kolekcije za 2015! Najnovija kolekcija dua je prikazana na Pariskoj nedelji mode pre nekoliko dana kada je i promovisan konkurs.

Na vama je da pokažete svoju kreativnost. To može da bude haljina, kolaž, bilo šta što vas inspiriše na poslednju kolekciju poznatog dua. Malo couture mode u stvarnom svetu, ne može da škodi, zar ne?

No waaaaay!