Srpski brend Mates privlači već odavno pažnju autentičnom i minimalističnom modom, a nedavno je bio i deo našeg Dizajnerskog profila.

Iza brenda stoje mladi dizajneri Marko Ilijev i Saša Stević koji su na ideju o zajedničkom brendu došli u novembru 2013. godine. Prvu kolekciju pod nazivom "Ink", Mates je prikazao na 36. BFW-u. Tada je za inspiraciju poslužio lik Uspavane lepotice

Dok je njihovu poslednju kolekciju obeležila crna boja i mračna, mistična atmosfera, najnovija kolekcija dua je iznenadila (prijatno) sve poklonike njihovOG rada.

Ekstravagantnu moćnu priču zamenili su ravni, čisti krojevi inspirisani sporty elementima kao i spektar najlepših candy pastelnih boja u stilu Vlade Savića. Kompletanu kolekciju je ispratio savršen lookbook snimljen na teniskim terenima koji su dodatno naglasili sportsku stranu kolekcije. 

Iza fotografija stoji Sofija Modošanov kojoj je asistirala Ivana Tesic. Modeli su iz Fox Fashion Agency, Aleksandra Živković i Jelena Babić dok se za frizuru i make up pobrinula Jana Škobić. 

Minimalizam i dalje ostaje njihov DNK, samo što je ovoga puta crna ustupila mesto prelepim pastelnim nijansama candy boja....