Najnovija kolekcija Driesa Van Notena bi mogla da se okarakteriše kao delimično Pop, a delimično paparazzi.

Međutim i pored pop momenata, grafičkih detalja i sportskih elemenata, u fokusu je ipak bila MM. Zlatna devojka Holivuda i večna inspiracija je poslužila Driesu kao šlagvort za ključni motiv kolekcije: print s likom kultne glumice.

Međutim, Dries ne bi bio Dries da nije MM iskoristio za surealne kreacije. Mi vam u nastavku donosimo 10 stvari koje su obeležile reviju belgijskog dizajnera 

1. Pozivnice za reviju su takođe imale MM momenat — na njima je bio otisnut karmin crvene boje u obliku usana. Crveni ruž je bio zaštitni znak legendarne glumice. 

2. O Ms. Monroe: Marilyn je bilo "prisutna" na skoro svakom modelu, bilo u vidu detalja ( otisak usana), print na blejzeru, džemperu ili na leđima bomber jakne. Jedna potpuna Marilyn-manija!

3. Najveći Marilyn momenat je bio rezervisan za masivan pončo koji je ukrasio print s likom Marilyn Monroe. 

4. Monroe ipak nije bila jedina inspiracija kreatora. Kod nekoliko modela je bio primetan snažan surealistični momenat kao i uticaj dadaizma, poput džempera kog krasi u prednjem delu motiv svetlucavog, crvenog lososa.... kao da je Dali na tren preuzeo kreatorsku palicu Driesa Van Notena. 

5. Pogledajte print koji će obeležiti sledeću sezonu. 

6. Momci bolje da se spreme jer im je Dries nadenuo da sledeće sezone nose mantile animal printa.

7. Kao i raskošne broševe po duksevima— koji su se pojavili i na revijama Valentina, Louis Vuitton-a i ostalih dizajnera (apstraktna fotografija). 

8. Ima li glamuroznijeg finalnog izlaska od onog koji je propraćen konfetima?

9. Nakon grand finala, modeli su stajali ispred gostiju nekoliko minuta nalik lutakama. 

10. Poput džentlmena, Van Noten je poslužio sve prisutne koktelima. Odličan način da se završi spektakularna revija.