Inspirisani serijalom video snimaka 100 years of beauty in India, Malesia... koje već neko vreme lansira magazin Cut, ekipa iza lifestyle bloga Mode je odlučila da uz pomoć stilistkinje Stephanie Ville snimi sličan video, samo posvećen modi.

Da budemo precizniji američkoj modi i periodu od jednog veka. Moramo da priznamo da je video više nego zanimljiv i za preporuku jer verodostojno nam donosi sve trendove koji su "prošetali" kroz američku modu unazd 100 godina, ali i zbog činjenice da je konstantni podsetnik n ato koliko se moda menjala, vraćala i razvijala.

Video počinje sa modom koja je bila aktuelna početkom 20. veka sa manekenkom obučenom u zelenu haljinu, šeširom s perjem, i pogodite čime još? Malim kišobranom, odnosno suncobrančićem!

Pa sad, zamislite dame da prošetaju neki ovakav look danas u Beogradu ili Njujorku? I to u sred tropskog leta! Sledeće su razigrane dvadesete, flapper doba u kom su dominirale midi, uzane haljine ravnog kroja "okićene! biserima, šjlokicama a nadograđene rukavicama do iznad lakta.. it is all about Gatsby, darlings!

A ostali periodi? E pa to ćete već morati sami da pogledate >>>