Šta je merilo uspeha u modelingu? Broj ugovora, editorijala koje neka manekenka uradi ili imena, odnosno, s kim je do sada radila? I to ne mislimo samo na dizajnerska imena i brendove, već i na modne magazine. 

Ono što definitivno znamo da je da ugovor za Chanel otvara milion modnih vrata, jer ako ste miljenica Karla Velikog, onda morate da budete i miljenica kompletnog modnog sveta, zar ne?

Da se ne lažemo, Karl zna da prepozna taj moćan potencijal i da nepoznatu devojku transformiše u modeling zvezdu. Jer mnogo pre Care i Kendall bila je Ines de la Fressange, legendarna francuska manekenka aristokratskog porekla koja je bila prvi eksluzivac modne kuće. Ines je pre 3 godine takođe bila deo Chanelove revije, izgledajući jednako čarobno na pragu šeste decenije kao kada je imala 25, 30.  

Muze poznatog dizajnera su bile i Linda Evangelista, Claudia Schiffer i Stella Tennant. Mi vam ipak u nastavku donosimo 5 Kralovih najauktuelnijih i trenutno najomiljenijih manekenki:

# Cara Delevingne

Cara Delevingne otvara i zatvara već neko vreme Chanelove revije. Posebno su nam omiljena njena izdanja sa Métiers d'Art revija na kojima izgleda nalik nekoj junakinji bajke ili fantazije.

# Saskia de Brauw 

Sofisticirana, moćna i autentična. Saskia de Brauw je s razlogom Chanelova muza do 2011. godine kada je zablistala na couture reviji za Fall kolekciju. Njen piksi look, snažan pogled i četvrtast oblik lica donose jedan boyish, masculine look svakoj Chanelovoj kolekciji.

# Ashleigh Good

Prošlo leto, Lagerfeld je na kastingu za Chanelovu reviju izabrao trudnu manekenku Ashleigh Good da zatvori Chanelovu Fall '14 Couture reviju. Ashleigh se ubrzo nakon porođaja vratila na pistu i to ruku pod ruku sa ćerkicom Emily.  

# Freja Beha Erichsen

Freja je miljenica kompletnog modnog sveta i do sada je nosila kreacije francuskog brenda skoro na svakoj njihovoj reviji. Ona je autentična, fotogenična i uvek u nekom boho elementu koji Chanelovim kreacijama donosi neku ležernost.

# Kendall Jenner

Da, da. I Karl se zaljubio u Kendall Jenner učinivši je svojom najnovijom muzom.