U nedavnom intervju koji je Mario Testino dao The Hollywood Reporteru, slavni fotograf je otkrio svoje tajne prilikom fotografisanja Instagram fotki. Sa više od milion pratilaca i reputacijom jednog od najboljih fotografa u istoriji modne fotografije, nekako smo uvereni da nema boljeg čoveka za savet!

Evo šta slavni Peruanac misli da biste trebali da uradite ukoliko želite da uslikate jednu fantastičnu, neponovljivu fotku za društvenu mrežu koja je lider u svetu modnih zaluđenika:  

Savet #1: Uslikajte momenat

“Kada fotografišem, nije mi toliko bitna nečija poza, pa ni odeća, koliko mi je bitno da uslikam momenat, tren. Zato uvek sa sobom nosim aparat i držim oči širom otvorene jer nikad ne znate gde ćete da naiđete na neki dirljiv momenat, trenutak bilo da su u pitanju osobe ili priroda. Takođe, kad se slikate s nekim, bitno je da ste opušteni, prirodni i da se dobro zabavljate, jer sva nelagodnost i neprijatnost primetićete se i na fotografiji a ona treba da bude realna, a ne izveštačena, lažna, fejk.”

Savet #2: Fotografija koja imao smisao je bit svega

“Draž Instagrama je što vašu fotku može da vidi i neka osoba miljama daleko. Neka iz Perua, Meksika, Kine, Tajlanda. Ja sam iz Perua, pa svaki post šerujem i na engleskom, ali i na španskom jer želim da me razumeju i u mojoj rodnoj zemlji, ali i širom sveta. Skoro polovina mojih pratilaca priča španski. Komunikacija je ključ svega. Ljudi moraju da osete da niste samo robot koji šeruje besmislene fotke, već istinski zaljubljenik u detalje, nezaboravne momente, život i fotografiju."

Savet #3: Fotografija mora da bude ubedljiva, realna

“Nedavno sam putovao rano ujutru iz Londona u L.A. Nebo je bilo prelepo, nestvarno, puno očaravajuće svetlosti. Veličanstveno. Morao sam da uslikam jer je kompletan momenat bio magičan ali i zato jer sam se osetio srećnim i počastvovanim što imam priliku da prisustvujem nečemu tako predivnim, iako se za nekoliko trena sve promenilo. Nisam koristio nikakav filter, jer prirodi nije potrebno šminkanja, doterivanja. Ona je u svom pravom izdanju najlepša i najveličanstvenija. A i krajnje autentična!”