Projekat  Threendie namenjen je nezavisnim modnim dizajnerima.Osmišljen je u vidu jedinstvene web platforme koja funkcioniše kao virtuelna galerija koja vam predstavlja modne umetnike iz celog sveta, kao prostor u kom dizajneri mode mogu samostalno da predstavljaju svoje kreacije u 3D okruženju. U planu je da tokom ovog meseca počne Kickstarter kampanja koju će lansirati kompanija GateBizz.

Modni dizajn u tri dimenzije

Ideja projekta je da se sa jedne strane, nezavisnim dizajnerima pruži mogućnost da besplatno promovišu svoj rad i umetnost u virtuelnim 3D izlozima, a sa druge strane, ljubiteljima modnog dizajna i trendova omogući prilika da uživaju u razgledanju raznovrsnih kreacija i autentičnih stilova.

Pored osnovne ideje, planirano je da se ova web platforma razvija u pravcu jedinstvene, socijalne modne mreže, na kojoj će modni dizajneri širom sveta moći da se predstave na do sada neviđen način, ali i da razmenjuju iskustva, utiske i upoznaju druge ljude sličnih interesovanja.

Najveća prednost ovog internet sajta, u odnosu na druge sa sličnim konceptom, je u tome što će dizajneri sada moći da uz pomoć svojih skica i fotografija samostalno predstave svoje kreacije u 3D okruženju, a ne na klasičnim web stranama. U bududnosti, platforma će mćdi da služi i u prodajne svrhe. 

Od ideje do realizacije

Projekat Threendie se nalazi u završnim fazama realizacije. Do sada je napravljen kompletan enterijer virtuelne galerije kroz koju će korisnici iz svih delova sveta moći da pristupe u budućnosti. Da bi web sajt  bio funkcionalan potrebno je da se projekat dovrši do kraja kao i da prođe kroz određene faze testiranja.

Kickstarter kao “odskočna daska” 

GateBizz tim u proteklih par meseci je aktivno radio na pripremi Kickstarter kampanje. Tim povodom je održana promocija “Veče modnog dizajna  u virtuelnoj galeriji” na kojoj je premijerno prikazan video projekat Threendie namenjen za Kickstarter, koji je naišao na pozitivne reakcije  publike. Događaj su podržali eminentni predstavnici mode i modnog dizajna, a specijalan gost bio je direktor modnog studija Click, kao i autor projekta Beogradska nedelja mode, gospodin Nenad Radujević, koji je javno podržao inicijativu. Threendie se nada da će Threendie uskoro uz pomoć Kickstarter kampanje pronaći potrebna finansijska sredstava ne bi li kompletan projekat bio realizovan. 

Za sve dodatne informacije možete da posetite zvaničan sajt projekta Threendie.com kao i njegove profile na društvenim mrežama.