Pepeljugina priča poznata nam je još od malih nogu kad smo zajedno s njom proživljavali teške trenutke u podrumu i radovali se kad je zablistala kao najlepša princeza na balu, ali i ozbiljno se zabrinuli kad je trčeći prema kočiji izgubila cipelicu. Motiv izgubljene staklene cipelice poslužio je kao inspiracija najpoznatijim dizajnerima cipela pa je u Disney projektu koji najavljuje najnoviju ekranizaciju legendarne Cindarelle nastalo čak deset pari cipela!

S približavanjem datuma premijere nove verzije bajke o Pepeljugi, koja će biti održana tokom marta, omiljeni svetski dizajneri cipela skupili su se na jednom mestu kako bi svako od njih kreirao par staklenih cipelica namenjenih Pepeljugi. U ovom uzbudljivom projektu učestvovali su najbolji od najboljih: Nicholas Kirkwood, Jimmy Choo, Charlotte Olympia, Salvatore Ferragamo, Stuart Weitzman i drugi.

Cipele za modernu Pepeljugu u prodaji će se naći nakon Dana zaljubljenih u nekim od najpoznatijih luksuznih trgovina sveta poput Harrodsa, njujorškog Saksa na Petoj aveniji, pariskog Galeries Lafayette, milanskog Excelsior, Isetane u Tokiju i Level Shoe Districta u Dubaiju.

Izvor:buro247.hr

Među kojima su Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Stuart Weiztman...