Šta je za vas seksi? Ili možda još bolje pitanje: koje osobe su za vas pojam seksepila? Monica Belluci, Angie, Kim, Sharon Stone, Kate Moss, Andreja Pejić?

Moramo da se složimo da iako je i percepcija seksepila individualna, na globalnom nivou, postoje ipak određeni parametri, opšte prihvaćena vizija onoga ko bi trebalo da bude okarakterisan kao seksi, poželjan, izazovan.

Međutim i ta perspektiva u poslednje vreme sve više i više biva oblikovana prema nekim novim ljudima koji plasiraju "novu" seksepilnost" koja nailazi na različite reakcije, od odobravanja do najvećih kritika.

Pogledajte 12 žena koje su odlučile da se suoče sa svojim telom.

Čast da uzburka javnost, ali i pokrene talas komentara na internetu na temu novih ideala seksepila, pripala je mladoj litvanskoj pevačici Viktoriji Modesti (26) koja se rodila sa problemom razvoja leve noge, da bi se u 20-oj godini usled zdravstvenih problema odlučila ipak na amputaciju.   

Ova pop zvezda, koja je i tekstopisac, model i umetnica, se proslavila u finalu nedavno održanog X faktora u kom je prikazan njen spot Prototype u kojem nosi nekoliko proteza, koje više liče na umetnička dela ili nešto što biste mogli da vidite na modnoj reviji kuće Alexandera McQueena (špicasta na samom početku video snimka).

"Ja sam odabrala da stvari radim na svoj način, bez izvinjavanja, i nadam se da će ljudi reagovati na isti način. Ne morate da stalno trčite na ovoj istoj traci. Mislite svojom glavom, preselite se, udajte se za nekoga za koga nikada ne biste mislili da ćete se udati, promenite posao. Poslušajte svoje instinkte. Što sličniji vaš život bude nekom filmskom scenariju, biće uzbudljiviji," rekla je Viktoria koja u spotu peva: "Assemble me, piece by piece/ Strip away the incomplete, the model of the future/ Colliding minds, it's just a start/ Feel the sparks, we're building art/ It's the vertigo of freedom."

Pogledajte fotografije koje menjaju percepciju idealnog ženskog tela.


Krajnje umetnički video spot prevashodno ima za nameru da društvo oslobodi ustanovljenih predrasuda o invaliditetu i pokaže drugu stranu seksepila. U spotu, Viktoria igra u stilu Katy Perry, obučena u stajliš beli bodi sa cirkonima i kristalima, ali i pvc haljinu, dok razoružava neprijatelja u stilu scena iz filma Basic Instict