Australijska glumica Rose Byrne pažnju svetske javnosti je privukla pre deset godina, ulogom Briseide, igrajući u istorijskom spektaklu, filmu Troy. Od tada, Rose se pojavljivala u romantičnim melodramama, dok nije zablistala u tv seriji Damages, igrajući kraj slavne Glenn Close. Među njenim poslednjim većim ulogama je i rola u komediji i blokbasteru Bridesmaids iz 2011.

Najnoviji editorijal online magazina The Edit koji uređuje ekipa iza sajta Net-a-porter, za glavnu zvezdu je izabrao upravo ovu ljupku glumicu koja je pozirala mahom u beličastim, ženstvenim kreacijama s potpisom najpoznatijih dizajnera, među kojima su bili komadi brendova The Row, Halston Heritage, Roland Moureta, Proenze Schouler i Stelle McCartney.  

U prilično opuštenom ambijentu Rose (35) je takođe dala intervju u kom je pričala i o uspehu svoje debitantske predstave na Brodveju, u rimejku mjuzikla Annie u kom igra kraj Jamie Foxxa, ali i o životnoj filozofiji za koju je ubeđena da joj je omogućila da ostane čvrsto na zemlji.  

“Mislim da je svima potreban taj momenat kada su sami sa sobom. Neka chill zona kada ne rade, već uživaju u sitnim zadovoljstvima. Na primer. Ovo leto sam u pauzi od snimanja, sa dečkom (Bobby Cannavale, glumac najpoznatiji po ulogama u seriji Broadwalk empire i filmu Blue Jasmine) odlučila da provedem u Njujorku, i da po ceo dan vozim bajs, posećujem predstave na otvorenom, galerije i muzeje. Da uopšte ne mislim o poslu, glumi." 

U sferi stila, Rose koja važi za jednu od najbolje obučenih dama na svetu, koja neguje praktičan, ženstven look sarađuje već nekoliko godina sa poznatom stilistkinjom Penny Lovell koja je do sada radila sa Keirom Knightley i Anne Hathaway.

"Penny i ja imamo neverovatnu hemiju i poverenje. Ona ume da mi odabere komade koje ja nikada ne bih izabrala, ali koji odgovaraju mojoj prirodi, i koji laskaju mojoj figuri. Međutim, moj fokus je uvek na poslu. On mi je prioritet, iako se često prilično zabavimo birajući krpice za crveni tepih i druge prilike."