Kada je Nicolas Ghesquiere napustio Balenciagu, i to iznenada pre dve godine, mnogi su pomislili da ćemo dizajnera videti kako pokreće svoju modnu liniju koja bi možda bila u vlasništvu LVMH-a, s obzirom da je viđen kako se sastaje sa ljudima iz prestižne francuske grupacije.   

Međutim, to se nije desilo i Ghesquire je predstavljen kao naslednik Marca Jacobsa u Louis Vuittonu u kom je već prikazao nekoliko fantastičnih kolekcija dokazavši da je bio odličan i prav izbor ljudi iz LVMH-a.

Ideja o sopstvenom brendu ipak nije tako daleka, ako je suditi prema onome što je Nicolas otkrio u razgovoru za WSJ magazin koji ga je proglasio za Najinovativnijeg dizajnera godine.

"Lagao bih vas kada bi vam rekao da me ta ideja ne zanima i da ne želim u nekoj bliskoj budućnosti da kreiram pod svojim imenom u okviru Nicolas Ghesquire linije. Ali sve u svoje vreme. Trenutno sam zadovoljan u LV-u kome sam posvećen u potpunosti, iako nisam zaboravio na svoje želje i planove." 

Na predlog da možda uporedo radi za sebe i za Louis Vuitton, Nicolas je odgovorio da je to nemoguće...

"Ta priča me ne zanima jer rad u ovako velikoj i prestižnoj kući zahteva svo moje vreme, kreativnu inspiraciju i koncetranciju... Tada bih mogao da radim neke manje kolekcije, ali to ne želim. Kada budem odlučio da krenem u solo vode, samo tome ću se posvetiti."