Jedan od večnih modela farmerki koji svaka cura ima u svom garderoberu, u poslednje dve sezone polako izlazi iz mode ustupajući mesto ležernijim, baggy krojevima.

Tome je najviše doprinela neverovatna popularnost boyfriend jeansa koji kombinujemo sa svim mogućim komadima sezone, od ovesize džempera, preko kaputa u pastelu do obične bele košulje.

Ako je suditi prema poslednjim street style izveštajima, boyfriendu se ove sezone kao jedna od glavnih modela pridržuje onaj klasičnog jeans, koji najviše podseća baggy skinny varijantu, odnosno uske farmerke koje su vam bar za 2, 3 broja veće.

Ovaj model posebno odgovara damama koje vole minimalističan, boyish look pa ne sumnjamo da će dominirati kod Francuskinja i Njujorčanki, ali i u londonskom street styleu, jer je nekako najlakše zamisliti ga u grunge fazonu, uz flanelsku košulju, šešir oksfordice i torbu na rame.

Dominacija boyfriend modela je doprinela tome da popularnost uskih famerki znatno opadne, a ovaj će, kako se čini, skinny jeansu reći konačno: Adios!