Sedamdesete godine prošlog veka bile su prilično inspirativne za najpoznatije dizajnere današnjice ako je suditi prema kolekcijama koje smo videli na ovosezonskom izdanju Fashion Weeka za sezonu proleće/leto 2015. Coach, Gucci, Prada, LV… svi oni su se poigrali ovom dekadom, kreirajući mahom ženstvene i lepršave kreacije. 

Iako do proleća ima vremena da se pripremite, nije na odmet da i tokom jeseni malo eksperimentišete sa popularnom dekadom. Uostalom, sedamdesete nekako idu kao “salivene” uz jesen, pogotovo ako znamo da su se u modu opet vratile famozne zvoncare. 

Žena koja može da vas inspiriše za idealan look u stilu 70ih je sigurno legendarna Kate Moss!

Britanska manekenka koja retko kad “izlazi” iz svoje uobičajne unifome “all day long in black”, kada to uradi, uradi sa stilom i mahom u vajbu sedamdesetih. Tako je bilo i pre neki dan kada nam je demonstrirala savršeno dnevno izdanje. 

Takođe, Kate je pokazala kako da nosimo senzualnu, zavodljivu blizu. Ostatak mora biti krajnje jednostavan, klasičan. Svilenu bordo bluzu na tufne Kate je finiširala parom savršenih, tamnih zvoncara, teget blejzerom i crnim platformama. 

Ukoliko želite da ovaj look iskoristite za neku studio 54 varijantu, zvoncare zamenite crnom mini suknjom ili kožnim, skinny pantalonama.