Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Tradicionalno, ali uvek s nekom forom – tako najčešće opisuju odeću kreatora koji i sam naglašava da stvara “za narod”. To je sasvim u skladu sa opuštenim pristupom modi, očiglednim već u nepretencioznoj etiketi – Tommy.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Lepeza, srebrna kosa stegnuta u konjski rep i naočare za sunce – to su detalji po kojima se čini večan i nepromenljiv. Međutim, Kaiser Karl uspeva da na pisti bude nov i drugačiji – kreator koji uvek ima toliko toga da kaže.

Jean-Paul Gaultier

Jean-Paul Gaultier

“Brak iz snova”, tako je Gaultier nazvao investiciju od petnaest miliona dolara koje je Hermes bio spreman da uloži u biznis francuskog modnog viteza. Nije ni čudo što Gaultier sve svoje kolekcije potpisuje smehom.

Alexander Wang

Alexander Wang

Sa osamnaest je napustio rodni San Francisko da studira modu u Njujorku, a već posle prve godine prikazao je prvu kolekciju ženske mode. Danas modele Alexandra Wanga nose Megan Fox, Mary-Kate Olsen, Nicole Richie i Gwyneth Paltrow.

Todd Lynn

Todd Lynn

“Oštri kao žilet, androgeni krojevi”, to je suština njegovog dizajnerskog potpisa, tvrdi Kanađanin Todd Lynn. A žena kojoj odgovara takva moda treba da bude “neustrašiva, sa srcem punim rock’n’rolla”.

PPQ

PPQ

Kad PPQ prikazuje kolekciju, to nikad nije revija već zabava, kažu modni znalci. Za Amy Molyneaux i Percy Parker koji potpisuju ovu etiketu to je i dobar biznis kojim se uspešno bave već drugu deceniju.

Sass & Bide

Sass & Bide

Jedno veliko prijateljstvo, jedna teksas jakna poslata u pravi čas i jedna popularna televizijska serija bili su ključni za ovu etiketu. Kreatorke Sarah-Jane Clarke i Heidi Middleton prodale su deo biznisa 2011. godine za više od 42 miliona dolara.

Vera Wang

Vera Wang

Munjeviti uspon Vere Wang ima oslonac u duboko usađenoj disciplini koju su u njoj razvili roditelji, insistirajući na akademskom uspesima i sportskim naporima.

Christopher Bailey

Christopher Bailey

Hijerarhija kuće Burberry nije bila dovoljna za Christophera Baileya, jer su smatrali da zaslužuje da bude nešto više od kreativnog direktora. I samo za njega, izmišljena je pozicija kreativnog generalnog direktora!

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 97 - 108

NAJČITANJE