Raf Simons

Raf Simons

Od 2005. godine na mestu kreativnog direktora etikete Jil Sanders nalazi se Raf Simons, inače diplomirani dizajner nameštaja koji je neočekivano promenio pravac svoje karijere. Njegov zaštitni znak je mirni konceptualizam i neumoljivi pragmatični odgovor na potrebu za poslovnom odećom “alfa” žene u XXI veku.

Gucci

Gucci

Kreativna direktorka Guccija, Frida Giannini drži glavnu poziciju u jednoj od italijanskih najmoćnijih kuća mode. Nije lako ići stopama Toma Forda, ali Giannini je osvojila sjajne kritike za svoj sveži, ženstveni pristup savremenoj modi.

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti

Pošto je provela detinjstvo u kovitlacu tkanina i krojeva kraj majke krojačice, Alberta Ferretti je prekinula školovanje u osamnaestoj godini i otvorila sopstveni butik. Od prve kolekcije koju je prikazala u Milanu 1981. godine, ova Italijanka je postala omiljena kreatorka za “red carpet”.

Issa

Issa

Kad Daniella Issa Helayel nije mogla da pronađe haljinu koju bi zaista želela da obuče, odlučila je da je sama kreira. Uspeh je bio toliki da je odlučila da napravi još kreacija.

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

Od vremena kad je s McLarenom bila optužena za kršenje propisa o pristojnosti na javnom mestu ranih sedamdesetih godina prošlog veka, Vivenne Westwood je ostala zauvek “nevaljalica”. Jedino što ova neustrašiva dizajnerka danas nosi titulu dame.

Caroline Charles

Caroline Charles

Radila je s Mary Quant i bila pionir britanske mode, ali je uspela i da duže od četrdeset godina sačuva mesto jedne od najpoštovanijih svetskih dizajnerki. Odeća s potpisom Caroline Charles danas se prodaje širom sveta.

Paul Costelloe

Paul Costelloe

Paul Costelloe je modni dizajner koji voli prave žene. Već godinama mu pripada čast da otvori londonski Fashion Week, ali tvrdi da više voli da vidi svoje modele na prolaznicama na ulici nego na modnim pistama.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 prikazano: 97 - 106

NAJČITANJE