Diane Von Furstenberg

Diane Von Furstenberg

Ovenčana Medaljom slobode gradonačelnika Njujorka, Diana Von Furstenberg ima i formalno priznanje da je građanka sveta koja je ostvarila američki san.

Miuccia Prada

Miuccia Prada

Doktor političkih nauka Miuccia Prada nevoljno je preuzela dedinu fabriku luksuznih predmeta od kože osnovanu u Milanu još 1913. godine. Danas je na čelu modne kuće vredne 13 milijardi dolara.

Giorgo Armani

Giorgo Armani

Počeo je karijeru uređujući izloge u prestižnoj robnoj kući La Rinascente, a danas je Giorgo Armani na čelu najprofitabilnije italijanske modne marke. Njegova kreacija siluete u odelu s mekim ramenima još uvek je jedna od centralnih tačaka modnog dizajna.

Raf Simons

Raf Simons

Od 2005. godine na mestu kreativnog direktora etikete Jil Sanders nalazi se Raf Simons, inače diplomirani dizajner nameštaja koji je neočekivano promenio pravac svoje karijere. Njegov zaštitni znak je mirni konceptualizam i neumoljivi pragmatični odgovor na potrebu za poslovnom odećom “alfa” žene u XXI veku.

Gucci

Gucci

Kreativna direktorka Guccija, Frida Giannini drži glavnu poziciju u jednoj od italijanskih najmoćnijih kuća mode. Nije lako ići stopama Toma Forda, ali Giannini je osvojila sjajne kritike za svoj sveži, ženstveni pristup savremenoj modi.

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti

Pošto je provela detinjstvo u kovitlacu tkanina i krojeva kraj majke krojačice, Alberta Ferretti je prekinula školovanje u osamnaestoj godini i otvorila sopstveni butik. Od prve kolekcije koju je prikazala u Milanu 1981. godine, ova Italijanka je postala omiljena kreatorka za “red carpet”.

Issa

Issa

Kad Daniella Issa Helayel nije mogla da pronađe haljinu koju bi zaista želela da obuče, odlučila je da je sama kreira. Uspeh je bio toliki da je odlučila da napravi još kreacija.

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

Od vremena kad je s McLarenom bila optužena za kršenje propisa o pristojnosti na javnom mestu ranih sedamdesetih godina prošlog veka, Vivenne Westwood je ostala zauvek “nevaljalica”. Jedino što ova neustrašiva dizajnerka danas nosi titulu dame.

Caroline Charles

Caroline Charles

Radila je s Mary Quant i bila pionir britanske mode, ali je uspela i da duže od četrdeset godina sačuva mesto jedne od najpoštovanijih svetskih dizajnerki. Odeća s potpisom Caroline Charles danas se prodaje širom sveta.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next prikazano: 97 - 108

NAJČITANJE