Angela Missoni

Angela Missoni

“Ne bih pristala da opet imam 20 godina, ni po koju cenu, ni za milijardu evra”, kaže Angela Missoni. Uz carstvo trikotaže u kojem vlada kao kreativni direktor, teško da Angela mora da više bilo šta radi za novac.

Elie Saab

Elie Saab

Kad su oskarovke Angelina Jolie i Halle Berry ponele njegove modele na ceremoniju dodele prestizne nagrade, nekadašnji devetogodišnjak koji je šio haljine sestrama mogao je biti siguran da je uspeo. Elie Saab je prvi Libanac čija je toaleta dospela na taj crveni tepih.

Anne Valérie Hash

Anne Valérie Hash

Debitovala je u julu 2001. godine, kolekcijom koju je pratila i izložba fotografija iz njenog prvog kataloga, kvalitetnijeg, kažu, od onih koje su donele etablirane kuće. Talenat je ipak presudan, a ne novac, tvrde kritičari.

Trussardi

Trussardi

Rođen u Stuttgartu, odrastao u Istambulu, školovan u Luganu, Umit se najzad skrasio u Milanu. Dakako, pošto je prethodno studirao marketing u Bostonu i modu na institutu Marangoni, u školi Parsons i koledžu Central Saint Martins. Zar je čudno što je postao zvezda kuće Trusardi?

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo

“Massimiliano Giornetti toliko dobro poznaje Ferragamo da je u stanju da neprekidno donosi nove ideje, a da svake sezone dodatno gradi DNK našeg brenda”, kaže James Ferragamo, unuk osnivača i direktor ženske kožne galanterije u Ferragamo grupi.

Costume National

Costume National

Ennio Capasa je, čini se, “nezaustavljivi” dizajner – kreira mušku i žensku ready-to-wear odeću za svoju etiketu Costume National, parfeme, veš, kozmetiku… dizajnirao je prostorije za sedište svoje kompanije u Milanu kao i prodavnice u Italiji i širom sveta. A takođe i pozorišne kostime, motore i novi model “alfa romea”.

Valentino

Valentino

Kad se neko usudi da napravi reviju s toliko čipke,veza i cveća, rizikuje da kreacije deluju suviše vulgarno ili suviše damski ili suviše detinjasto... Ali nema tog rizika s kolekcijom Valentino koju su u oktobru 2011. godine potpisali Pier Paolo Piccioli i Maria Grazia Chiuri.

Christian Dior

Christian Dior

Tokom pedesetih godina prošlog veka Christian Dior je bio, bez premca, najpoznatiji modni dizajner na svetu. Njegovo ime nije se povezivalo samo s jednom osobom, već je bilo sinonim za instituciju glamura.

Hermès

Hermès

Christophe Lemaire je ostvario ono u šta su mnogi sumnjali kad je prešao iz kuće Lacoste u Hermès – da kreira elegantne, luksuzne kaftane s jednakom lakoćom s kojom je nekad dizajnirao polo majice sa znakom vezenog krokodila.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 85 - 96

NAJČITANJE