Fendi

Fendi

Najpoznatija modnoj publici po dramatičnim kolekcijama krzna s potpisom Karla Lagerfelda, kuća Fendi započela je posao još 1925. godine. Porodični biznis vodi pet sestara, a pored krzna proizvode i ready-to-wear i sportsku liniju.

Mulberry

Mulberry

Osnovana 1971. godine u pitoresknom Somersetu u Engleskoj, Mulberry je jedna od retkih modnih kuća koja i dalje nastavlja proizvodnju u svom originalnom fabričkom pogonu. U fabrici Rookery rade ponekad čak i sve tri generacije iste porodice.

J.W. Anderson

J.W. Anderson

Prvi put je prikazao svoje radove u Londonu 2008. godine i od tad munjevito stiče modnu slavu. Irac Jonathan William Anderson počeo je kao glumac, zatim se zaljubio u pozorišne kostime i na kraju diplomirao mušku modu.

Roksanda Ilinčić

Roksanda Ilinčić

Odrasla u Srbiji, Roksanda se preselila u London 1999. godine radi studija mode na Central St. Martins. Već tri godine kasnije lansirala je i kolekciju pod svojim imenom, a danas njene modele nose Kate Middletone i Michelle Obama.

Emma Hill

Emma Hill

Kad modna kuća poveća svoj profit skoro četiri puta u samo jednoj fiskalnoj godini i to se desi baš u kriznoj 2010. onda kreativna direktorka te kompanije mora ući u modne anale. Mesto u njima je zagarantovano i Emmi Hill i Mulberryju u kojem radi od 2007. godine.

Stuart Stockdale

Stuart Stockdale

Njegova biografija uključuje tako velika modna imena kao što su Jasper Conran, Romeo Gigli, J Crew, Pringle of Scotland, Jigsaw i Jean Paul Gaultier. Kad je tome dodao i kuću Jaeger, u maju 2008. godine, najveći dobitak je, čini se, ostvarila britanska modna industrija.

Luca Luca

Luca Luca

Odeća ovog luksuznog italijanskog brenda namenjena je modernoj, sofisticiranoj ali i seksipilnoj ženi, a glavni akcenat je na ženstvenoj silueti i jedinstvenim kombinacijama boja.

Raul Melgoza

Raul Melgoza

Još u detinjstvu su ga privlačili luksuz i lepota pa je njegova omiljena destinacija u rodnom Los Angelesu bio Rodeo Drive. Zato ne čudi što je Raul Melgoza, kao jedan od najboljih diplomaca s Parsonsa, munjevito dobio mesto kreativnog direktora brenda Luca Luca.

Moschino

Moschino

Štampa ga je obožavala zbog vesele prirode i igre s modnim normama. Kad je napustio Versacea i osnovao svoju etiketu 1983. godine, Franco Moschino je požnjeo ogroman uspeh već prvom kolekcijom.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 61 - 72

NAJČITANJE