Krizia

Krizia

Krizia je ime koje je Mauriccia Mandelli odabrala za ostvarenje svog sna. Nekadašnja devojčica iz Bergama danas je na čelu grupe koja proizvodi više od pedeset kolekcija godišnje.

Max Mara

Max Mara

U osnovi kreatorske filozofije Max Mare leži ideja o jednostavnim modelima koje je lako nositi, a koji su sašiveni od najluksuznijih tkanina čime se naglašavaju kvalitet kroja i vrhunska izrada.

Fendi

Fendi

Najpoznatija modnoj publici po dramatičnim kolekcijama krzna s potpisom Karla Lagerfelda, kuća Fendi započela je posao još 1925. godine. Porodični biznis vodi pet sestara, a pored krzna proizvode i ready-to-wear i sportsku liniju.

Mulberry

Mulberry

Osnovana 1971. godine u pitoresknom Somersetu u Engleskoj, Mulberry je jedna od retkih modnih kuća koja i dalje nastavlja proizvodnju u svom originalnom fabričkom pogonu. U fabrici Rookery rade ponekad čak i sve tri generacije iste porodice.

J.W. Anderson

J.W. Anderson

Prvi put je prikazao svoje radove u Londonu 2008. godine i od tad munjevito stiče modnu slavu. Irac Jonathan William Anderson počeo je kao glumac, zatim se zaljubio u pozorišne kostime i na kraju diplomirao mušku modu.

Roksanda Ilinčić

Roksanda Ilinčić

Odrasla u Srbiji, Roksanda se preselila u London 1999. godine radi studija mode na Central St. Martins. Već tri godine kasnije lansirala je i kolekciju pod svojim imenom, a danas njene modele nose Kate Middletone i Michelle Obama.

Emma Hill

Emma Hill

Kad modna kuća poveća svoj profit skoro četiri puta u samo jednoj fiskalnoj godini i to se desi baš u kriznoj 2010. onda kreativna direktorka te kompanije mora ući u modne anale. Mesto u njima je zagarantovano i Emmi Hill i Mulberryju u kojem radi od 2007. godine.

Stuart Stockdale

Stuart Stockdale

Njegova biografija uključuje tako velika modna imena kao što su Jasper Conran, Romeo Gigli, J Crew, Pringle of Scotland, Jigsaw i Jean Paul Gaultier. Kad je tome dodao i kuću Jaeger, u maju 2008. godine, najveći dobitak je, čini se, ostvarila britanska modna industrija.

Luca Luca

Luca Luca

Odeća ovog luksuznog italijanskog brenda namenjena je modernoj, sofisticiranoj ali i seksipilnoj ženi, a glavni akcenat je na ženstvenoj silueti i jedinstvenim kombinacijama boja.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next prikazano: 49 - 60

NAJČITANJE