Paola Frani se predstavila tržištu s prvom kolekcijom, pod nazivom “Scrupoli”,  kad je imala samo 20 godina. Međutim, pošto je ovu kolekciju kreirala sa Davidom Fusarolijem, mnogo kažu da se njen pravi debi odigrao tek 1986. godine kad je prikazala kolekciju pod svojim imenom i otpočela saradnju s grupom Coin.

Na milanskom sajmu mode, Paola je proglašena najboljim novim dizajnerom 1989. godine, što je priznanje koje dodeljuje žiri sačinjen od kupaca i modnih stručnjaka. Njen brend je debitovao u Milanu 1993. godine i već sledeće je u tom gradu otvorila svoj showroom.

Paola je razvila svoj konceptualni stil, uvek fascinantan i malo ispred svog vremena tako da znalci ocenjuju njen rad kao potpuno različit od onog što se inače zamišlja kao “made in Italy” stil. Tako Frani dobija velike pohvale za svoju originalnost, bekstvo od klišea i standarda, nešto što inače češće karakteriše veće modne grupe. “To je razumljivo, s obzirom na čijenicu da se modom bavim otkad znam za sebe”, objašnjava italijanska kreatorka, koja tvrdi da je njena modna radoznalost buknula kad je imala samo tri godine i na poklon dobila knjigu u kojoj je opisana “haljina boje meseca”. “Bila sam silno radoznala”, kaže Paola, “da saznam kakva je to boja i ta je knjiga za mene bila prosvetljenje. U osnovnoj školi, već sam kreirala odeću za svoje drugare.”