Rođen u Antwerpenu 1958. godine, Dries Van  Noten predstavlja treću generaciju u porodici krojača. Njegov otac je otvorio veliki butik 1970. godine i ponudio antverpenskoj klijenteli modele s potpisom Ungaro, Ferragamo i Zegna. Majka je, pak, vodila franšiznu prodavnicu Cassandre i skupljala starinske čipke.

Iz svog jezuitskog obrazovanja, Dries je izvukao veliku moralnu snagu i vrlo praktičan pogled na život. Zahvaljujući porodičnom poreklu, u ranoj mladosti je uveden u svet mode. Kao dečak je odlazio s ocem da vidi kolekcije u Milanu, Düsseldorfu i Parisu i tako učio kako komercijalne tako i tehničke tajne zanata.

Godine 1976. upisao je modni dizajn na Antverpenskoj kraljevskoj akademiji i iste godine upoznao Christine Mathys koja će mu biti “poslovni partner i neumorna inspiracija sve do njene smrti 1999. godine”, navodi Dries na svom vebsajtu.

Tokom studiranja, talentovani mladi kreator je honorarno sarađivao s nekoliko kuća, a čim je diplomirao otvorio je mali butik pod svojim imenom. Prodavao je muške i ženske kolekcije, u prvo vreme šivene od istih materijala.

Sudbina je htela da preseljenje u veće prostorije odvede Van Notenovu kompaniju u petospratnicu na ulici Nationalestraat u kojoj je nekad bio smešten najveći takmac njegovog dede. Uspeh se, međutim, ne završava tu – posle Pariza i Tokija, usledili su Milano i Berlin i mnogi drugi gradovi – kuća Van Noten sarađuje sa više od četiri stotine butika širom sveta.

Na priče da je pomalo ekscentričan, Van Noten kaže da taj stav čuva samo za atelje. Kod kuće voli jednostavnost i ima isti hobi kao i toliki drugi obični ljudi – šišanje travnjaka. Kad sedne na svoju kosačicu, kaže, u stanju je da se potpuno opusti i po čitav sat ne misli ni na šta drugo. “To je za mene meditacija”, kaže Van Noten.