Prva kolekcija brenda Luca Luca predstavljena je 1991. godine u Milanu, a samo šest godina kasnije našla je svoje stalno mesto na njujorškoj nedelji mode. Jedinstvene kombinacije boja i naglašena ženstvena silueta predstavljaju glavne adute ovog brenda koji dobija značajnu pažnju medija zahvaljujući, između ostalog, i zvezdama koje redovno sede u prvom redu na revijama i rado nose Luca Luca kreacije na crvenom tepihu.

U prvim godinama nakon otvaranja kompanija je proširila posao na Sjedinjene Američke Države pa je tako 1992. godine otvorila prvi butik na aveniji Madison u New Yorku, a zatim i u Chicagu, Palm Beachu i Bal Harbouru.

Glavna kolekcija namenjena je, ističu u kompaniji, modernoj i sofisticiranoj ženi koja je pritom i naglašeno seksipilna. Upravo takvom imidžu namenjene su izuzetne boje i prefinjeni materijali. Međutim, Luca Luca proizvodi i sportsku odeću, trikotažu i aksesoar.

Od maja 2008. godine kuća Luca Luca je postala sastavni deo grupe Equitum, smeštene u Miamiju, koja ima za cilj izgradnju vrhunskog modnog brenda na globalnoj sceni. Iste godine je osnivač brenda Luca Orlandi postavio za kreativnog direktora Raula Melgozu, talentovanog dizajnera sa Zapadne obale i jednog od najboljih diplomaca sa škole Parsons.