Rođen 1950. godine u gradiću Abbiategrassu kraj Milana, Franco Moschino je još u detinjstvu razvio interesovanje za umetnost i crtanje, a na umetničkoj akademiji je počeo da skicira modne kreacije i ilustracije za modne časopise. Vešti crteži privukli su pažnju Giannija Versacea i Franco dobija angažman u medijskim kampanjama za ovu kuću 1971. godine. Posle pet godina saradnje, prelazi u kuću Cadette a 1986. godine osniva svoju etiketu.

Prva revija koju je pripremio u okviru svoje kompanije Moonshadow, smeštene u milanskoj ulici Ceradini, doživela je ogroman uspeh a isto se dogodilo i sa narednim kolekcijama. Franco je postao miljenik novinara koji su ga voleli zbog vesele prirode i nepresušne spremnosti da se poigrava modnim normama. Umeo je da nasmeje publiku svojim kreatorskim idejama, ali je takođe znao da je moda previše ozbiljna stvar da bi se ljudi predugo smejali. Zato su njegova rešenja bila senzacionalna ali i utemeljena u “ovozemaljskoj” modi.

Posle uspeha sa ženskom kolekcijom, lansirao je Moschino Couture! a 1986. godine ponudio je tržištu i fino muško rublje pod etiketom Uomo.  Pod naslovom Cheap and Chic pojavio se prvo parfem karakterističan po lakoj, cvetno-voćnoj noti, a zatim je lansirao i kolekciju Ecouture za koju se koriste isključivo ekološki proizvedene boje i tkanine.

Prerana smrt 1994. godine nije sprečila ovog harizmatičnog i inovativnog kreatora da učini upravo ono što mu je bio cilj – da “okrene svet mode naglavačke”. Upravo to je i učinio, ostavivši svojoj umetničkoj naslednici Roselli Jardini inovativni svet u kome ima mesta i za avangardu i za nosivi dizajn.