I tako je preko noći je stekao svetsku slavu. Dok je kao adolescent prodavao svoje kreacije, kako sam kaže, ženama po komšiluku, bili su očigledni i njegov talenat i njegova upornost. 

Elie Saab je s 18 godina otišao u Pariz da studira modu, ali se već sledeće, 1982. godine, vratio u rodni Bejrut i tu otvorio prvu prodavnicu. Danas ima butike u Bejrutu, Parizu i Londonu, a član je italijanske Nacionalne modne komore i pariske Chambre Syndicale de la Haute Couture.

Saab je prikazao svoju prvu kolekciju izvan Libana nastupivši u Rimu 1997. godine. Već sledeće je izlagao u Milanu, dok je u Parizu nastupio u julu 2003. godine s kolekcijom visoke mode. Od 2006. godine stalni je učesnik pariskih ready-to-wear revija.

Najava svetske slave došla je još 2002. godine kad je Halle Berry stigla na ceremoniju dodele Oskara u toaleti s njegovim potpisom. Te večeri je i primila nagradu za najbolju glumicu, noseći Saabovu haljinu boje burgundca. Sledeće godine Berry nije promenila kreatora, a Saab danas na svom spisku zvezda ima i imena kao što su Angelina Jolie, Beyonce, Celine Dion, Victoria i Rihanna.

Saab kaže kako gradi svoje bajkovite kreacije na osnovu jednostavnih oblika kombinovanih s materijalima visoke vrednosti, s tim što se trudi da uvek zadrži sofisticiranost. “Moja specijalnost je ultimativna haljina koja naglašava siluetu žene”, kaže Saab.