Novi film reditelja Pedra Almodóvara "Julieta" prikazan na Filmskom festivalu u Kanu svojevrsni je povratak Almodóvarovim korenima, odnosno ženama.

Naime, on je uzeo tri kratke priče kanadske spisateljice Alice Munro, a zatim ih spojio u jednu. Iako je u samom početku imao nameru da film snima u Americi sa Meryl Streep na engleskom jeziku, ipak se na kraju odlučio za špansku varijantu.

Film govori o Julieti, majci koja se priseća kako je upoznala svog supruga, dobila s njim ćerku, kao i kako joj je muž potom tragično preminuo, nakon čega ju je i ćerka napustila i nikada se više nije vratila.

Upravo to je glavna tema ove drame španskog reditelja, tačnije osećanja bola i tuge koji su se javili zbog neobjašnjivog odlaska ćerke, kao i suočavanje sa tom situacijom. 

Inače, uloge u filmu tumače Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Michelle Jenner, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Dario Grandinetti, a zanimljivo je kako se glumica Michelle Jenner u filmu pojavljuje u nizu Diorovih elegantnih, svakodnevnih odevnih kreacija.

Tako u jednoj od početnih scena nosi crno-belu rolku iz Diorove kolekcije za jesen-zimu 2015. godine, a kasnije se pojavljuje u crvenom odelu koje ujedno naglašava strast i dramatičnost u filmu. Celokupan look glumice dopunjen je diskretno sa Diorovim naušnicama i torbom.

Pogledajte trejljer najnovijeg Almodovarevog filma, koji jedva čekamo da gledamo!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija