Čak i da vas život britanske kraljevske porodice ne zanima, sigurni smo da znate nekoliko činjenica i da ste ispratili venčanje godine koje se desilo 19. maja. 

Isto tako smo sigurni da vam je jedna od asocijacija na pomen kraljevske porodice čuveni šešir fascinator bez kog pripadnice kraljevske porodice u Britaniji ne mogu da zamisle da se pojave u javnosti na nekom bitnom događaju, poput venčanja engleskog princa ili odlaska na trke u čuvenom Askotu gde se po tradiciji dešava revija najoriginalnijih šešira na svetu.

Fascinatori, ti mali superstilizovani šeširi koji se po običaju nose nakriveljeno na jednu stranu sa obaveznim velom koji je osmišljen kao neka dekorativna figura na samom obodu šešira, odavno su omiljeni aksesoar britanske kraljevske porodice.

Kitty Spencer na venčanju Meghan Markle i princa Harrya imala je zanimljiv minijaturni fascinator (foto: Profimedia)

Termin "fascinator" prvi put se spominje u modnom svetu u 17. veku, ali tada se odnosio na maramu koju su žene nosile obmotanu oko glave, nalik turbanu. Od reči "fastened" koja bi mogla da se prevede kao "pričvršćen" izvedeno je ime "fascinator" za šešir koji je trebao ženama da pruži taj val tajnovitosti, jedne misterije.  

Amal Clooney je takođe na venčanju imala atraktivan fascinator (foto: Profimedia) 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/