Ana Ostojić (modna urednica) - PROTIV

Dosta više. Ok, naravno da sam pre nekoliko sezona bila oduševljena novim pravcem istočnog bloka koji je Demna uveo u Balenciagu, ali sve što postaje ekstrem nije dobro. Jednostavno, izgubio se ženstveni princip i preterana glorifikacija „fensi beskućnika“ počela je da guši. Ove patike tipičan su primer da iza današnje Balenciage ima više Demne, a manje Cristobala. Primer je Triple S model patika koji je direktni pokazatelj da nije sve što je trendi i lepo.

Kažem hvala za off-duty eleganciju koju je ova estetika donela. Nove scuba suknje koje su fantastična igra materijala i forme, spuštena ramena na puff jaknama i trench mantilima, oversize blejzeri, latex čizme iznad kolena, sakoi sa predimenzioniranim peplumom... Naravno i fantastičan twist obožavanih salonki koje sam prvi put videla kada ih je Marija Tarlać donela na snimanje - crni model od nabranog materijala, dugačak špic i preko logotip Balanciaga koji je redizajniran u stilu predsedničke kamapanje Bernija Sandersa - perfektna trendi obuća... To su detalji koji mom klasično crno-belom ženstvenom oblačenju podaruju aktuelnu notu.

To je moja formula stila i apsolutno podržavam stav da ne treba svi da budemo unificirani tako da možda i postoje persone koje bi znale kako da iznesu ovu preteranu „Balanciaga into your face“ patiku. U krajnjem slučaju crni masterpeace komadi Španca Cristobala Balenciage koji se igraju sa siluetom, istaknutim ramenima i ovalnim oblicima su fashion DNK koji istinski volim, još bolje rečeno, obožavam. I sve bih nosila u originalnom kroju sa novim Balenciaga patikama-čarapama, ali nikada sa Tripl S.

Koliko god se nešto potenciralo kao must have, jednostavno treba ostati svoj, veran izgrađenom stilu i ponekad ipak reći NE koliko god voleli da budemo fashion forward. Mislim da je ovo sezona povratka seksi sofisticiranosti koju kroz Saint Laurent neguje Anthony Vaccarelo. Na svojim stopalima svakako bih pre poželela da vidim jedne njegove crne sandale sa perjem nego džombaste Triple S Trainers.  

Adela Damjanović (stilsita) - ZA

Definitivno, Balenciaga Tripple S patike nisu za svakoga. 

Eklektika i futurizam njihovi su „partners in crime“. Ovaj masivni aksesoar zahteva nežan i elegantan pristup stajlingu. Oduvek sam volela taj nezaobilazan mix & match momenat oblačenja. Dopadaju mi se svedene siluete Stelle McCartney, a u isto vreme sam i verni fan artističnog pristupa modne kuće Maison Margiela.

Vodeći se tim principom dobar stajling može da otkrije, čak i onima koji nisu ljubitelji ovakvog stila, čari eklektike. Jedna nežna svilena „negliže“ haljina idealan je izbor za ovakav statement komad i daje mu potreban balans. Uz elegantne odevne komade poput trench coata i Lolitas naočara ove patike dobijaju smirenu a efektnu notu. Da li je Tripple S zaslužio pažnju modne publike? Umetničke svakako. Ja ću im dati glas za, a modna filozofija glasi: svaki komad cene oni koji umeju da ga ponesu.     

„I find beauty in the grotesque, like most artists“ -  Alexander McQueen

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/