Velike kuće poput Diora, Chanela, Louis Vuitton odavno su naučile koliku tržišnu moć imaju aksesoari. Upravo zbog toga pored posebnih odeljenja koji se bave kreiranjem odeće, u njihovim sedištima i ateljeima postoji kreativa koja se isključivo bavi dizajniranjem kožnih i drugih modnih detalja koji u prodaji često umeju da premaše prihod od garderobe.

Jer jedno je sigurno: većini dama fetiši su upravo chic torbe, statement minđuše, svilene marame i atraktivne cipele. 

Francuska kuća Dior spada u krug tih modnih giganta koji vode računa o svakom fashion segmentu.

Na nedavno prikazanoj najnovijoj kolekciji kuće koja je bila svojevrstan omaž studentskim protestima koji su se desili u Parizu daleke 1968., pored pačvork kaputa, kožnih suknji, moto-beretki i ajlajnera u narandžastoj boji videli smo i fenomenalne modele torbi koje ne sumnjamo da će već ovog proleća prošetati IT cure mode.

Od modernih cegera sa pačvork detaljem i nitnama, preko pletenih mini modela na rame sa zlatnim logo privescima do polusjajnih kompaktnih i vrlo elegantnih modela, Maria Grazia Chuiri nije propustila niti jednu šansu da nas zadivi. 

Naravno, svi modni kritičari i urednici primetili su kako je ipak zvezda torbi bila čuvena Dior torba s početka 21. veka, famozna "saddle" torba koju su obožavale Carrie Bradshaw i Paris Hilton.

Ovaj vintage model francuska kuće je za novu kolekciju osmislila u platnenoj varijanti sa istaknutim monogframom kuće i zlatnim slovom D, ali i u klasičnoj crnoj verziji polusjajne kože, takođe sa slovom D u vidu prišivenog priveska.

Inače #saddlebag prvi je za Dior lansirao John Galliano još 1999. godine. Model je odmah postao popularan među poznatim damama. Pored Beyonce i Paris Hilton, ovu torbicu je nosila čuvena tv junakinja Carrie Bradshaw tokom prvih sezona serije Sex and the city.

Pogledajte u nastavku preostalih devet najlepših modela torbi sa Dior revije:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/