Jedna od najpoznatijih torbi na svetu, čuvena Lady Dior bila je između ostalog i omiljen model tragično preminule princeze Diane, čija 20. godišnjica smrti se navršava ovog avgusta.

Pomenuta torba je prvi put predstavljena 1994. godine bez bilo kakvog propratnog imena. Samo godinu dana kasnije - u septembru 1995. godine, tu istu torbu koju krasi četvrtasta struktura, meka kroko crna koža i zlatne, kraće ručke, tadašnja francuska prva dama Bernadette Chirac poklonila je princezi prilikom njene posete izložbi slika Cézanna u Grand Palaisu, koju je sponzorisala LVMH grupa.

Diana se odmah zaljubila u model, poručivši nekoliko varijacija iste. Prvi put ju je ponela već u novembru prilikom posete sirotištu u Birmingemu, a samo nekoliko nedelja kasnije od nje se nije odvajala tokom zvanične posete Argentini.

Postavši omiljena torba Lady Di, model je spontano prozvan "Lady Dior" da bi 1996. godine i zvanično dobio to ime koje je amenovala lepa princeza, inače njen najverniji ambasador.

Osmišljena u couture duhu, toba je prevashodno prepoznatljiva po kožnim romboidima koji su prema francuskoj kući inspirisani stolicama iz ere Napoleona III, koje je Christian Dior koristio u svom showroomu prilikom predstavljanja novih kolekcija krajem 40-ih, dok je na ručkama otisnuto ime brenda D.I.O.R. 

Nakon Diane, mnoge celebrity dame su takođe pokleknule pred lepotom torbe postajući u startu ambasador modela. Prva je bila Carla Bruni, tada još uvek jedna od top manekenki na svetu, nakon koje su Lady Dior šetale Diane Kruger, Monica Bellucci i Marion Cotillard koja je poslednja poznata osoba koja je promo lice torbe.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/