Iako leto još zvanično nije počelo, visoke temperature i intenzivni sunčani intervali nas iz dana u dan podsećaju da je pred nama najlepše godišnje doba većine!

Prva asocijacija na pomen leta je naravno more, ali i prilika da konačno šetamo sandale, lepršave suknje, svilene haljine, izrezane majice, spremni da i ovu letnju sezonu obeležimo stilski sa jednom desetkom!

U domenu odeće retko ko ima bilo kakvu nedoumicu – lagane, tanke i svilenkaste stvari su garancija da će vam biti prijatno i sveže, dok efektan print i jarke, vedre boje provereno vaš stil dižu na jedan viši nivo. Ali u sferi obuće mnogi su na muci. Jer, nije bitno samo pronaći atraktivan model, već i onaj u kom ćete moći da skitate po ceo dan!

Iako japanke nisu prvi pik za leto u gradu, one definitivno jesu obuća koja spaja udobnost i dizajnerski momenat. I dobro, niko od vas ne očekuje da u njima zakoračite u svoj radni prostor, ali za šetnju posle posla, piknik u nekom gradskom poznatom izletištu i odmor na plaži, nema boljeg modela od njih!

Poslednji niz godina kreatori i brendovi specijalizovani za japanke su shvatili da moraju ne samo da zadovolje komfornost, već i da se malo više pozabave dizajnerskim momentom te smo svedoci da na tržištu japanki, prosto ne znamo koji model pre danas da odaberemo.

To se posebno odnosi na poznati brazilski brend Havaianaskoji je shvatio da su japanke filozofija jednog života koji je karakterističan za ljude koji su okrenuti jednostavnim, zabavnim i opuštenim aspektima svakodnevnice.

Havaianas se proslavio izradom gumenih japanki, a njihove modele nose poznate zvezde i to ne samo Angelina Jolie, već i malena Harper Beckham. 

Šta je najbolje kod njih? One se ne klizaju, izrazito su kul, prate liniju stopala, ne iritiraju pri hodu, ekstremno su udobne, lagane i nemaju nikakav neprijatan miris.

Pogledajte u nastavku najlepše japanke koje Havaianas imaju u trenutnoj ponudi:

Za više modela pogledajte na njihovom sajtu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/