Naslovna | Moda | Aksesoari | Novi rekord: Ovo su najskuplje minđuše na svetu

Novi rekord: Ovo su najskuplje minđuše na svetu

Foto: Instagram/sothebys

Taman pomislimo da nas ništa ne može da iznenadi, kad ono...

Ovih dana u krugovima poznavaoca skupocenog nakita bruji vest da su najskuplje minđuše pronašle svog kupca. Da stvar bude još interesantnija, minđuše nisu identične, a prodate su za 57.4 miliona dolara. Što je mnogo, mnogo je - složićete se. 

Roze i plavi dijamanti nose imena grčkih bogova Apollo i Artemis i prodavali su se odvojene.

Međutim, kupac je pazario obe minđuše i tako dobio jedinstven dijamanski par nakita, ako ne specifičan po različitosti, onda sigurno po ceni. Plavi dijamant je koštao preko 42 milona, dok je za roze minđušu izdvojeno više od 15 miliona dolara. 

Fensi plavi Apollo je besprekorno urađen, važi za moderan komad nakita i dobio je ocenu 11b, što ima samo 1% dijamanata na svetu. Mi ipak moramo da konstatujemo da koliko god da su nas oduševile izrada i boje minđuša, toliko nas je cena šokirala.

Luksuz i bogatstvo igraju presudnu ulogu. Zato, pevušimo pesmu "dijamanti su najbolji ženski prijatelji" i dodajemo, bar u ovom slučaju: "...iz daleka".

A post shared by Sotheby's (@sothebys) on May 16, 2017 at 1:42am PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE