Manekenka Jeanne Damas u razgovoru za magazin Vogue je otkrila kako je jedan modni dodatak postao pravi kliše za Francuskinje koji one danas nikada ne bi ponele.

U pitanju su BERETKE. 

Iako beretke i prugaste majice važe za stilski simbol ovih žena poznatih po istančanom modnom ukusu, čini se ipak da je asocijacija određenih komada sa Francuskinjama ipak samo mit. Da, u pitanju su aksesoari koje su šik Francuskinje koje prate modu proslavile i nosile, ali davno, pre više od 20, 30 godina.

"Ne poznajem nikoga ko nosi beretku. Pre neki dan smo snimali editorijal Pariski stil, a outfit se sastojao od beretke, kaputa, mornarske majice, cigarete i crvenog ruža i ispostavilo se da niko ne zna kako da pravilno stavi beretku na moju glavu. Francuski stilista sa snimanja morao je da izgugla kako se nosi beretka", ispričala je lepa Jeanne.

Ono što je pak presudno za pariski šik jeste lep šal, tvrdi manekenka, posebno u koliko je u tamnosivoj ili tamnoplavoj boji i to od kašmira.

Izvor: Superzena.b92.net

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/