Bilo da je u pitanju outfit koji podrazumeva vaše omiljene farmerice i sako ili onaj klasičan poslovni sa skunjom i bluzom u kombinaciji, onog trenutka kada patike i baletanke, koje najčešće nosite uz ove kombinacije, zamenite štiklom, ona dobija potpuno novu dimenziju.

Jednostavno je, ukoliko želite instant šik, samo obucite par salonki ili čizmica sa petom.

Jesenja sezona nosi nam nekolio najpopularnijih varijacija na temu neizbežne štikle, a ono što nam se u vezi ovih modela posebno dopada, to je njihova praktičnost i mogućnost transformacije.

Posebno se ističu nezaobilazna blok peta, kako na poludubokim čizmica, tako i na štiklama. Najčešće dolaze u kombinaciji sa materijalom kji je apsolutni favorit sezone: pliš,  a spoj ovih dveju stavki daje nam zaista upečatljiv par cipela.

foto: Gianvito Rossi, mytheresa.com

Sa prolećne i letnje scene, na jesenju se sele i mules modeli štikli. Idealni za onaj prelazni period, kada muku mučimo sa odgovarajućom obućom i odećom.

Ova peta izgleda vrlo neobično i avangardno, podseća na klasičnu block petu ali je malo šira pri dnu i mahom je krase detalji od metala ili pleksiglasa.

foto: Tibi, net-a-porter.com

Naravno, tu je i tanka, elegantna štikla koja krasi mules modele cipela od pliša koji će biti ključni model jeseni i jedan od najelegantnijih modela aktuelne sezone.

foto: Malone Souliers, net-a-porter.com
Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija