Dame iz najpoznatijih kraljevskih porodica širom sveta se uvek opredeljuju za klasične, bezvremenske komade po kojima je njihov stil prepoznatljiv.

(8 modela cipela koji su ključni u ormaru Olivije Palermo)

I koliko god da su svake od njih jedinstvene i neguju atentčan stil, primetili smo da se dame plave krvi drže nekih univerzalnih pravila pri izboru odevnih komada i aksesoara: jednostavnost, elegancija i klasika.

Onda ni ne čudi što najpoznatije princeze, kraljice i vojvotkinje, biraju crne salonke na štiklu koje nose sa svime- od haljina do suknja i pantalona...

Pogledajte kako omiljene cipele nose neke od najmoćnijih žena sveta...

Kate Middleton

Kate obožava da nosi crne salonke na razne važne događaje, a tada obavezno uz njih uklapa aksesoare, poput elegantne torbice i šešira. 

Jordanska kraljica Rania

Kraljica Rania je još jedna ljubiteljka klasičnih salonki u crnoj boji, a najviše voli da ih kombinuje uz midi koktel haljine, što nam je pokazala na nedavnom eventu koji se održao u poznatoj jordanskoj Raghadan palati.

Španska kraljica Letizia

Svedeno i elegantno! Kraljica Letizia obožava da nosi classy kombinacije, a nama se najviše svidelo izdanje koje je kraljica odabrala da ponese za zvaničnu posetu centru za molekularnu bilologiju "Severo Ochoa" u Madridu, kada je ponela sivo odelo koje se sastoji od sakoa i pantalona. Uz ovu kombinaciju je uklopila klasične crne salonke koje poseduju visoku štiklu.

Holandska kraljica Maxima 

Da, hulahopke mogu biti veoma chic- posebno ako se ugledate na Maximu i iskombinujete ih sa crnim salonkama, čime momentalno izdužujete noge i celokupnu figuru.

Švedska princeza Madeleine 

Da li se crne cipele slažu sa pastelnim bojama? Da, sve dok na sebi imate još neki detalj u istoj boji, baš kao švedska princeza. 

Belgijska kraljica Mathilde

I cvetni dezeni takođe se odlično slažu sa klasičnim salonkama u crnoj boji, čak šta više, ovaj par obuće utiče na krajnji izgled outfita, koji u ovom slučaju nikako ne može izgledati prenapadno ili neukusno. To zna i kraljica Mathilda, zbog čega rado bira upravo ove štikle.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija