Jednostavne i tako stylish, lako se kombinuju, a stajlingu daju instant dozu klasike.

Bele patike su jedini tip obuće koji možete izneti podjednako dobro uz košulju i sako, kao i uz trenerku. Poznate dame poput Naomi Watts i Heidi Klum koje preferiraju da ih nose uz skiny jeans, ne odustaju od ovog ultimativnog para obuće još od prošle sezone.

Ipak, reklo bi se da su najomiljenije Kendall Jenner koja je brzo shvatila praktičnost belih patika i nosi ih gotovo u svakoj prilici. Bukvalno čekamo trenutak kada će i crvenim tepihom prodefilirati u jednom od bezbroj modela koje očigledno poseduje.

(7 načina da nosite bele patike u stilu Kendall Jenner) 

foto: Profimedia

Victoria Beckham naravno ne ide toliko daleko, te klasične sportske patike nosi isključivo u sportskim varijantama - kada vežba, ali bira isključivo one potpuno bele.

Međutim, nismo mogli da ne primetimo kako u svoj prepoznatljiv stajling pre par meseci uvrstila vrlo interesantan model cipela-patika, dakako u beloj boji.

Minimalističkoj eleganciji koju godinama forisira konačno je dala novu dimenziju i to sportske elegancije, upravo birjaući ovaj par obuće iz koje se neko poput Kendall, ne izvlači.

(Jednostavno i ležerno: Bele patike u režiji Karlie Kloss)

foto: Profimedia

Ako su svetske trendseterke oduševljene, zapravo opsednute belim patikama i mi ćemo im dati šansu, naročito ako uzmemo u obzir činjenicu da su potpuno dominirale na reviji Calvina Kleina.

(Najlepše bele patike za proleće)

Za vrelo leto pred nama najpraktičnije su modeli od platna, koji se odlično kombinuju upravo sa laganim letnjim materijalima poput lana, dok modeli sa debljim gumenim đonom, poput ovog na slici, odlično kombinuju i sa suknjama i haljinama.

foto: Eytys, net-a-porter.com

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija