Top dizajneri su zaljubljeni u čizme sa platformom. I ne u bilo koje čizme, već u model koji smo primetili na revijama Marc Jacobsa, Vetementsa i Marnija.

(Rachel Zoe: Cipele koje morate posedovati ovog proleća)

Reč je o nezgrapnim cipelama sa neverovatno visokim platformom. Na prvi pogled su nas podsetile na gotik modele koji su obeležili sedamdeste godine prošlog veka...

Iako je ova silueta dominirala sedamdesetim i kasnije, tokom devedesetih godina 20. veka, čizme sa platformom kakve su nam predstavili dizajneri u poslednjoj kolekciji imaju nešto izmenjen izgled, zadržavajući glomazan oblik i formu.

(Bele cipele: Novi statusni simbol u svetu aksesoara)

U novom redizajniranu obliku, Vetements je prikazao modele sa ukrasnim aplikacijama zvezda, dok je Pleaser predstavio liniju egzotičnih cipela koje izgledaju još ekscentričnije: čizme su ukrašene šljokicama i dolaze u jarkim bojama. 

Foto: Promo / Strategia

Zahvaljujući ovom prelaznom periodu (čitajte: kiši!) one predstavljaju savršen par obuće koju možete nositi tokom proleća.

Foto: Promo / Vetements

Najbolje je da ih kombinujete sa mini haljinom ili suknjom, i postićićete fantastičan stajling koji neće proći neprimećeno. Takođe, odlično će se slagati sa boyfriend jeansom, u slučaju da želite da postignete casual izdanje koje podseća na moderniju verziju David Bowie i Stevie Nicksa looka koji su nosili sdamdesetih. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija