Poznata stilistkinja i dizajnerka je veliki obožavalac modnih detalja i obuće, zbog čega poželimo da čujemo njeno mišljenje o nadolazećim trendovima...

(Opsesija poznatih: IT cipele za 2016 u koje su se zaljubile sve trendseterke!)

O najboljim modelima cipela, siluetama i teksturi koje će biti aktuelni ovog proleća, saznajte sve iz intervjua koji je Rachel dala za portal WhoWhatWear.

Koji su tvoji omiljeni modeli cipela za proleće?

Odmah ću izdvojiti espadrile jer su udobne i lake, tako da su savršene za prve prolećne dane. Pored njih, u narednoj sezoni ću sigurno poneti sandale sa drvenom petom, koje možete nositi tokom čitavog dana. Takođe volim sandale sa isprepletanim kaiščićima, jer se mogu nositi uz razne modne kombinacije. 

Foto: Net a porter / Loewe

Šta misliš o velikom trendu patika, koje kombinuju uz razne outfite? Da li bi ih ikada ponela, čak i ako nisi ljubitelj sportske obuće?

Ja ih ne nosim, ali ih dizajniram i moram da priznam da su patike gotovo najprodavaniji proizvod. Iskreno, iako ih ja ne nosim, često volim da ih vidim na drugim ljudima. Pogotovo kada su iskombinovane sa baggy pantalonama, odelima ili meni omiljenim teksas šortsom i džemperom. I da ne zaboravim, sa kožnim helankama.  

(Jedan dan sa Rachel Zoe)

Koji model cipela je, po tvom mišljenju, vredan dobre investicije?

Smatram da su večernje cipele oni modeli na koje uvek želimo da potrošimo malo više novca, zato što ćemo ih nositi godinama, poput klasičnih crnih salonki ili zlatnih sandala sa kaiščićima. Možete ih nositi uvek, zato što su klasični komadi koji nikada ne izlaze iz mode. Zato mislim da za dobru investiciju postoji samo jedno pravilo: odaberite kvalitetne cipele klasične siluete, u nekoj neutralnoj boji i bićete sigurni da ste napravili dobar izbor!

Foto: Net a porter / Saint Laurent

Koji su tvoji omiljeni modeli iz tvoje poslednje kolekcije?

Imam mnogo omiljenih cipela u ovoj kolekciji. Uglavnom je reč o cipelama koje su ukrašene resama, ili detaljima od prevrnute i lakovane kože. 

(Cipele koje će svako vaše izdanje osvežiti na jedan chic način)

Pored cipela, šta je vaš najprodavaniji aksesoar ili odevni komad?

Definitivno su to kombinezoni. U najnovijoj kolekciji za proleće predstavili smo modele sa otvorenim ramenima koje smo brzo rasprodali, što je odličan rezultat. Naša odela se takođe dobro prodaju. 

Foto: Instagram / rachelzoe

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija