Riccardo Tisci, kreativni direktor modne kuće Givenchy već je pokazao svoje umeće u dizajniranju patika u svojoj prvoj saradnji sa poznatom kompanijom. Naime, 2014. godine Riccardo je radio sa njima u ostvarenju kolekcije koja je bila bazirana na klasičnom modelu AirForce 1 patika. Modeli iz te kolekcije su bili nalik čizmama u dubokoj i poludubokoj varijanti.

Nakon te uspešne saradnje Tisci opet sarađuje sa američkim brendom, ali u pomalo drugačijem izdanju u odnosu na njihovu prvu saradnju. Njihovo partnerstvo je sada usmereno na ostvarenje Nike Dunk Lux High dubokih patika koje podsećaju na čizme, a na kojima se ističe prepoznatljvii znak kompanije.

"Volim da radim sa ovim brendom jer mi to pruža da se dokažem i u jednoj drugoj sferi mode. Takva šansa se ne propušta. Mislim da je san svakog dizajnera da radi što raznovrsnije poslove."

Ricardo Tisci ističe da njegova privrženost Dunk patikama datira još iz njegove mladosti kada je igrao košarku: "Prve Dunks patike koje sam imao bile su crveno - bele. Predstavljam taj brend već 25 godina."

Priredila: Teodora Andrić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija