Pored klasičnih crnih salonki i baletanki koje spadaju u vanvremenske komade, postoje i modeli iz prošlih sezona na koje bi trebalo da zaboravite odmah.

(Patike koje želimo da nosimo čim dođe proleće)

Nove siluete i forme su učinile da odbacimo rimljanke, mokasine, cipele sa platformom i modele koje krase ogromni statement detalji... Umesto toga, u 2016. godini očekuju nas sasvim drugačiji modeli koji slave siluetu 80-ih, koja ove godina dobija nešto drugačiji, redizajnirani izgled...

Kako bismo saznali tačno koje cipele će definitivno obeležiti 2016. godinu, rešili smo da se konsultujemo sa poznatim svetskim dizajnerima. 

Stuart Weitzman

Ovu sezonu obeležiće obuća koja seže do skočnog zgloba, ili ga uokviruje. Pored toga polako će se se vratiti prepoznatljiva estetika osamdesetih.

Foto: Promo / Stuart Weitzman

Matt Bernson 

Već ovog proleća, espadrile će opet dominirati, postajući model koji je u isto vreme veoma prefinjen i ležeran. Mnogi ljudi ne vole osećaj jute na prstima, pogotovo kada su napolju visoke temperature. Zato smo postavili i prekrili unutrašnjost espadila mekim uloškom od španske kože, koja će vašim stopalima pružiti vrhunsku udobnost, čak i tokom najtoplijih dana. 

Foto: Promo / Matt Bernson

Megan Key (kreativni direkor u Dolce Viti)

Ove godine se veoma radujem povratku klompi i mules sandala, odnosno onim modelima koji se dugo nisu našli u cipelarniku mnogih žena. 

Foto: Promo / Dolce Vita 

Isa Tapia (dizajner)

Mislim da će sezonu proleće/leto 2016. obeležiti papuče sa ornamentima, a to je odlična alternativa za osobe koje ne vole plastične sandale (japanke). One su odlične za nošenje i predstavljaju statement par cipela koje ćete rado svakodnevno nositi. 

Foto: Promo / Isa Tapia

Steve Madden (dizajner)

Konačno je došao veliki povratak mules sandala, tako da će ovaj model sasvim sigurno osvežiti svet aksesoara.

Foto: Promo / Steve Madden

Da sumiramo: IN su mules, espadrile, pletene cipele, statement sandale i sandale sa kaiščićima oko članka, dok je za većinu dizajnera glavna inspiracija bila dekada osamdesetih.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija