Obnavljanje nove garderobe i obuće za novu sezonu može biti veoma stresan posao. Kako zakoračimo u jesen, temperatura naglo počinje da se spušta što znači da je vreme da vaš ormar obnovite trendi stvarima - jaknom, šalovima i džemperima.

Ipak, često veći izazov predstavlja pronalaženje pravih cipela. Ove sezone, dizajneri su nam predstavili razne modele cipela koji će definitivno domirati našim outfitom, i biti u prvom planu!

(15 savršenih pari čizama za jesen)

Ono što treba prvo da imate na umu jeste – jednostavnost. Iako veoma jednostavne i klasične, cipele će ove sezone upravo izgledati kao skup, vanvremenski komad koji će upotpuniti vaš outfit.

Kako bismo vam pomogli u izboru, sastavili smo listu od 5 modela cipela koje morate posedovati ove jeseni:

Sofisticirane ravne cipele

Ovi modeli cipela čvrste strukture, napravljene od kože ili antilopa su zaista neophodan model ove sezone. Možete se odlučiti za mokasine, okfordice ili špicaste baletanke. Njih možete upariti sa gotovo svim basic komadima, od farmerica i suknji do pantalona. Savetujemo vas da odaberete neku agresivnu boju (poput metalik ) koja će zasigurno osvežiti vašu kombinaciju.

Foto: Net a porter / MM6 MAISON MARGIELA

Gležnjače sa četvrtastom potpeticom 

Čizme su dovoljno sofisticirani model koji možete nositi u večernjim i dnevnim varijantama - na poslovni sastanak, večeru ili piće sa prijateljima. Ove godine, napravite jedan veći move on u vašem stilu tako što ćete nosti nadograđeni model gležnjača, koji se od običnih razlikuje po bojama i teksturama. Takođe možete se odlučiti za modele koji su obogaćeni vunenim i kožnim detaljima ili eksperimentišite sa nijansama burgundi, kobalt i sive boje. 

Foto: Net a porter / Isabel Marant

Trendi bele patike 

Prekršite sva pravila i ponesite neke od aktuelnih modela belih patika, koji će vam dati dozu cool i opuštenog looka. Uz ovaj basic sneakers model iskombinujte majicu, boyfrend jeans ili haljinu + kratku jaknu. Eksperimentišite stilovima jer su ove patike ko stvorene za to!

Foto: Net a porter / EYTYS

Elegantne moto čizme

Ove čizme su u isto vreme veoma stylish i funkcionalne jer se mogu bukvalno kombinovati sa svim modnim komadima - od helanki do pantalona. Prilikom odabira moto čizama, obratite pažnju na detalje: čvrst rajfešlus, modernu kopču i dobru tehniku šivenja. Savetujemo vam da odvojite malo više novca kako biste kupili kvalitetniji model koji će trajati godinama.

Foto: Net a porter / JIMMY CHOO

Gumene čizme za kišu

Svaka devojka treba u svom cipelarniku da poseduje par gumenih čizama koje će savršeno poslužiti tokom hladnog i kišovitog vremena. Ove sezone izbor je veliki- možete odabrati model do kolena ili do samog članka koje, prateći trendove, dolaze u različitom dizajnu. Pored klasičnih dugačkih čizama, preporučujemo vam da obratite pažnju i na kraće modele koje možete nositi uvek kada je vreme nepredvidivo.

Foto: Net a porter / MICHAEL KORS

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija