Modna i lifestyle urednica francuskog magazina Vanity Fair, Virginie Mouzat nije mogla da da bolji kompliment talentovanom dizajneru obuće Andrew kada je rekla: "Za mene, on je novi Manolo Blahnik."

Ove divne reči je izgovorila na Collete večeri, kada se okupio veliki broj ljudi iz sveta mode.

Gosti Carine Roitfeld, Tom Pecheux, Elie Top, Olivier Chatenet i Hugo Matha su se okupili kako bi pozdravili Paula i dali mu podršku za budući rad. Nedavni dobirnik CFDA nagrade je predstavio skicu sada već slavnih Zenadia salonki u crvenoj boji koje će biti dostupne samo u Colette butiku.

“Već ih imam u crnoj boji. Ono što je posebno u vezi Andrew je to što on zaista poznaje žene - način na koji one žive, hodaju i “pate” u svojim štiklama, pa su njegovi dizajni seksi i poetski, ali i nosivi. To je retkost. Najvažnije je da istaknemo da ove cipele nemaju moć da nadvladaju onoga ko ih nosi. U eri “odbacive mode”, Andrew cipele predstavljaju novu klasiku koju će svako poželeti da nosi duže vreme," izjavila je Virginie.

U toku večeri, Andrew je na displeju pokazao njegovu buduću jesenju kolekciju inspirisanu Njujorkom ali i dalekim istokom.

Izlivena srebrna peta podseća na njujoršku zgradu Chrysler Building, dok je u narednom dizajnu primećen uticaj Hong Konga.

“Kada sam po prvi put otišao u Kinu, ovog januara, pokupio sam neke starinske haljine mandarinskog stila kako bih ih renovinarao u Italiji”, rekao je dizajner i pokazao jedne cipele u narandžastoj, žutoj i zelenoj boji. Na kraju, crne sandale posute plavim cvetovima su jasno ukazivale da je inspiracija za njihov nastanak bila Letnja palata u Pekingu.

“Ne samo da je Paul šik i dobra osoba, već mi se stvarno sviđa šta je uradio sa Vanity Fair. Ovo je veoma elegantno. Takođe mi se sviđa dizajn inspirisan Kinom. S obzirom da se sastoji od više printova, mogu se iskombinovati sa drugim printovima ili samo sa crnom. Nisam siguran u kom pravcu je najbolje ići”, rekla je Roitfeld. 

Ali, vratimo se samom Blahniku i Andrewu!

“Za mene, Manolo Blahnik je velemajstor kada je u pitanju dizajn obuće. Ogroman sam fan njegovog rada“, rekao je Andrew i dodao da je poređenje sa njim jedan veliki kompliment.

Predstavljamo vam Zenadia pump cipele koje postoje u različitim verzijama!

Tekst: Kristina Milošev

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija